ua en ru

Франція готова надати екстрену допомогу Тунісу, - Н.Саркозі

Президент Франції Ніколя Саркозі на прес-конференції заявив, що Париж готовий надати екстрену допомогу Тунісу, передає BBC.
"Я дав розпорядження (прем'єр-міністру) Франсуа Пійон про підготовку пакету заходів з надання перехідному уряду Тунісу допомоги, особливо в економічній сфері", - відзначив Н.Саркозі.

Нагадаємо, державний переворот в Тунісі відбувся 14 січня 2011 р. Президент Зін ель-Абідін Бен Алі змушений був тікати з країни. Перед втечею президент встиг ввести в країні надзвичайний стан, розпустити уряд і оголосити про швидкі дострокові вибори до парламенту.

Новий склад уряду Тунісу буде оголошений 17 січня, раніше повідомив прем'єр-міністр країни Мохаммед Ганнуші. Раніше М.Ганнуші прийняв пропозицію опозиційних політичних партій сформувати коаліційний уряд. Він також закликав усі політичні партії взяти участь у формуванні коаліційного кабінету міністрів.

15 січня голова парламенту Тунісу Фуад Мебаза приніс присягу в якості тимчасово виконуючого обов'язки глави держави. Як заявив Конституційна рада Тунісу, президентські вибори в країні відбудуться протягом найближчих 60 днів.