ua en ru

Франція братиме участь у підготовці українських держслужбовців

Франція братиме участь у підготовці українських держслужбовців Фото: Геннадій Зубко

Незабаром до Києва приїде група французьких експертів

Франція братиме участь у підготовці українських державних службовців
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко за результатами зустрічі з міністром з питань децентралізації та державної служби Франції Маріліз Лебраншу повідомив, що Франція братиме участь у підготовці українських держслужбовців. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Франція запропонувала свою допомогу у проведені реформування українських закладів освіти, які проводять підготовку державних службовців", - повідомив Зубко.

За його словами, Франція готова надати Україні модульні програми для підготовки службовців як в органах державної служби, так і в органах місцевого самоврядування.

"Наші французькі партнери також запропонували допомогу у розвитку програми по підготовці місцевих голів - Школи мерів", - додав Зубко.

За його словами, незабаром до Києва приїде група французьких експертів, які співпрацюватимуть з Мінрегіоном у розробці та імплементації закону про префектів. Крім того, український уряд розраховує на участь та активну допомогу в цьому процесі з боку Національної школи адміністрації при прем'єр-міністрі Франції (ENA).

Нагадаємо, Франція розраховує на допомогу у боротьбі з тероризмом.