ua en ru

У Франції затримали російського сенатора

У Франції затримали російського сенатора Фото: затримання (РБК-Україна)

Керімова затримали пізно ввечері, 20 листопада, в аеропорту Ніцци

У Франції в Ніцці затримали члена Ради Російської Федерації, російського підприємця Сулеймана Керімова. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу посольства РФ у Франції.

Повідомляється, що Керімова затримали пізно ввечері 20 листопада в аеропорту Ніцци.

Згідно з інформацією видання, його доставили в поліцейську ділянку. Крім того, в аеропорт Ніцци виїхали співробітники канцелярії генерального консульства РФ у місті Вільфранш-сюр-Мер.

"Вони негайно прибули в аеропорт і домоглися зустрічі з Керімовим, це було близько 03:30 ночі", - повідомили в дипмісії.

Представник прокуратури розповів агентству Reuters, що Керімова підозрюють у несплаті податків.

Наголошується, що Керімов зараз знаходиться під вартою в одному з поліцейських ділянок Ніцци. Інформації про те, як довго він може перебувати під вартою у Франції, поки також немає.

"В даний час всі російські консульські служби знаходяться в постійному контакті з французькою владою, російському сенаторові надається вся можлива підтримка", - зазначили в посольстві.

Нагадаємо, в середині листопада співробітники регіонального прикордонного управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації в аннексированном Криму затримали українця.