ua en ru

У Франції через страйк на залізниці курсувала лише третина потягів

У Франції через страйк на залізниці курсувала лише третина потягів Фото: протести у Франції (twitter.com/ThibaultFline)

У Марселі до протестуючих долучилися студенти

У Франції сьогодні, 14 травня, профспілки відновили страйк на залізниці, курсувала лише третина потягів. Про це повідомляє The Local.

Профспілки закликали робітників показати, що їх протести не втрачають силу. У результаті 18 дня забастовки багато потягів були скасовані. Протестуючі заблокували залізничні депо і доступ до офісів для тих, хто не страйкує.

Офіційно було запущено лише третину високошвидкісних поїздів TGV та регіональних поїздів TER. У Паризькому регіоні курсувала лише третина поїздів Transilien.

У соцмережах користувачі скаржаться на транспортний хаос. Зокрема, одна людина відзначила, що, хоча за інформацією SNCF, третина поїздів курсує, сполучення відсутнє між Дьєппом, Нормандією та Парижем.

Пасажирам запропонували відвідати веб-сайт SNCF для отримання додаткової інформації, а також порадили по можливості відкласти свої поїздки або знайти альтернативні маршрути.

"Нам потрібно показати уряду, що рух не вичерпується", - сказав один із активістів.

У Марселі до протестуючих долучилися студенти.

Нагадаємо, профспілки просять підвищення заробітної плати на 6% всім працівникам.

7 травня акції авіакомпанії Air France впали на тлі оголошення нового страйку. Генеральний директор Air France-KLM оголосив про свою відставку після того, як працівники відхилили пропозицію компанії про зарплату.