ua en ru

У Франції у затриманого біля військової бази ісламіста виявили схованку зі зброєю

У Франції у затриманого біля військової бази ісламіста виявили схованку зі зброєю Фото: на заході Франції затримали радикального ісламіста зі зброєю

Слідчі підозрюють, що затриманий міг вести спостереження за базою з метою здійснення теракту

У Франції поліція виявила біля військової бази на заході країни схованку з помповою рушницею, двома револьверами та боєприпасами до них. Про це повідомили джерела, наближені до слідства, передає AFP.

Зброю було знайдено після затримання у п'ятницю вранці біля військової бази біля міста Еврі (Нормандія) радикального ісламіста - 34-річного француза, колишнього військового.

Слідчі підозрюють, що затриманий міг вести спостереження за базою з метою вчинення теракту в подальшому.

Зазачається, що військовослужбовці, які охороняли базу, помітили підозрілий автомобіль, припаркований біля входу на військовий об'єкт і попередили про це поліцію.

Власник залишив машину з ключами в замку запалювання, коли він повернувся, то був затриманий поліцейськими.

Під час перевірки особи водія з'ясували, що він був відомий французьким спецслужбам і значився у базі даних мусульманських радикалів, які становлять потенційну небезпеку.

Слідство у цій справі проводить паризька прокуратура у справах тероризму.

Нагадаємо, спецслужби Великої Британії виявили 350 джихадистів, які становлять потенційну терористичну загрозу після повернення в країну з Сирії, де вони воювали на боці бойовиків.