ua en ru

У Франції при сходженні на Монблан загинули два альпіністи

У Франції при сходженні на Монблан загинули два альпіністи Фото: альпініст (twitter)

Швидкість вітру в горах увечері 8 серпня становила близько 120 км/год

У Франції при сходженні на вершину Монблан-дю-Такюль у гірському масиві Монблан загинули два альпіністи. Про це повідомляє газета Die Welt, посилаючись на поліцію.

Так, за даними правоохоронців, загиблі були громадянами Німеччини у віці від 40 до 50 років. Зазначено, що вони почали сходження у понеділок за хороших погодних умов, проте на шляху до вершини зіткнулися з негодою. Як пояснили в поліції, швидкість вітру в горах у вівторок ввечері, 8 серпня, становила близько 120 км/год.

Нагадаємо, в червні рятувальник і альпініст загинули в австрійських Альпах. Вони піднімалися на борт вертольота, але канат обірвався. Зазначено, що раніше двоє альпіністів, жінка і чоловік, звернулися за допомогою до рятувальників у районі міста Трофайах.

Рятувальний вертоліт встановив місце перебування альпіністів, і 28-річний рятувальник спустився на мотузці, щоб підняти їх нагору. Він закріпив обох на канаті і почав піднімати їх на борт, проте канат з невідомої причини порвався, і всі троє впали в ущелину, розповів представник поліції. Як повідомляється, жінка і рятувальник загинули, чоловік-альпініст отримав серйозні травми.