ua en ru

У Франції будівельну компанію запідозрили у фінансуванні тероризму в Сирії

У Франції будівельну компанію запідозрили у фінансуванні тероризму в Сирії Фото: французьку компанію запідозрили у фінансуванні тероризму (YouTube screenshot)

LafargeHolcim платила терористам в Сирії, щоб зберегти свій завод будматеріалів

У Франції почалося розслідування діяльності будівельної компанії LafargeHolcim на предмет фінансування тероризму в Сирії, передає Reuters з посиланням на джерела.

Повідомляється, що в квітні 2017 року виконавчий директор LafargeHolcim Ерік Олсен пішов у відставку після того, як компанія визнала, що платила терористам в Сирії за можливість зберегти завод на підконтрольній їм території. У теж час незалежне внутрішнє розслідування виявило, що виплати посередникам для відкриття заводу в Джалабії на півночі Сирії не відповідали політиці компанії. За даними джерел, цим питанням займаються судді з питань боротьби з тероризмом і фінансів.

У свою чергу, LafargeHolcim повідомила, що на даний момент французька прокуратура не зв'язувалася з компанією, але пообіцяла співпрацювати з правоохоронцями у разі такої пропозиції. Передбачається, що виробник будматеріалів міг безпосередньо виплачувати кошти представникам заборонених терористичних угруповань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ІД розробляє ноутбуки з вибухівкою для підриву літаків.