ua en ru

У Франції стартували парламентські вибори на заморських територіях

У Франції стартували парламентські вибори на заморських територіях Фото: Еммануель Макрон має всі шанси перемогти ще й на парламентських вибрах (із відкритих джерел)

Через різницю в часі голосування почалося на островах Сен-П'єр і Мікелон, у Гваделупі й Мартиніці

У Франції розпочалося голосування на заморських територіях - на островах Сен-П'єр і Мікелон, розташованих на схід від Канади. Через різницю в часових поясах голосування розпочинається й у інших заморських територіях, зокрема у Гваделупі та Мартиніці, передає DW.

Згідно з останніми соцопитуваннями, партія президента Франції Еммануеля Макрона "Республіка на марші!" користується найбільшою популярністю виборців. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компаніями Ipsos та Sopra Steria.

Зазначено, що вибори до Національних зборів Франції відбуваються за мажоритарною виборчою системою у два тури. Для того, щоб бути обраним, кандидат на окрузі повинен отримати в першому турі абсолютну більшість голосів і не менше чверті голосів усіх зареєстрованих виборців. У разі, якщо жоден із кандидатів не набрав у першому турі абсолютну більшість, двоє кандидатів, які отримали найбільшу кількість голосів, виходять до другого туру, де переможець на окрузі визначається уже відносною більшістю. Перший тур парламентських виборів у самій Франції відбудеться 11 червня.

Нагадаємо, на нещодавніх виборах у Британії Консервативна партія втратила більшість у парламенті, здобувши 318 із 650 місць.