ua en ru

У Франції сумніваються в причетності затриманого в Україні француза до тероризму

У Франції сумніваються в причетності затриманого в Україні француза до тероризму Фото: у Франції сумніваються в причетності француза, затриманого на українсько-польському кордоні, до тероризму

Французький прокурор вважає, що затриманий займався контрабандою зброї

Громадянин Франції, затриманий зі зброєю на українсько-польському кордоні, швидше за все, є контрабандистом, а не членом терористичного угруповання. Про це заявив прокурор міста Нансі Тома Пізон, що веде справу, передає Reuters.

"Цей молодий чоловік невідомий французьким службам розвідки, і судові органи зараз схиляються до версії про можливу контрабанду зброї", - сказав він.


Повідомляється, що Франція направила Україні запит про співробітництво у цій справі понад добу тому, після того, як Служба безпеки України заявила, що підозрюваний планував теракти під час футбольного турніру Євро-2016, однак все ще не отримала відповіді від Києва.

Агентство зазначає, що у Франції справу було передано не в антитерористичний підрозділ паризької прокуратури, а в офіс Пізона і у відділ з боротьби з організованою злочинністю.

На запитання, чи буде Франція вимагати екстрадиції затриманого, Пізон відповів, що вони "ще не на тій стадії".

Раніше голова СБУ Василь Грицак повідомив, що 21 травня у пункті пропуску "Яготин" був затриманий француз з 125 кг тротилу і 20 зарядами РПГ, а об'єктами підриву у Франції повинні були стати мусульманська мечеть, єврейська синагога, установа податкових зборів, пункти спостереження за автобанами.

Нагадаємо, 3 червня 2016 року українські прикордонники затримали на українсько-польському кордоні громадянина Франції зі зброєю та вибухівкою, якого підозрюють у плануванні нападів у Франції.