ua en ru

У Франції відбудеться другий тур президентських виборів

У Франції відбудеться другий тур президентських виборів Фото: вибори у Франції

Переможець другого туру змінить Франсуа Олланда

У Франції відбудеться другий тур президентських виборів. Про це повідомляє AP.

Так, виборчі дільниці в континентальній частині країни відкриються о 08:00 за місцевим часом. У найбільших містах, включаючи Париж, голосування завершиться о 20:00. До цього моменту оприлюднення будь-яких прогнозів або часткових підсумків строго заборонено.

Зазначимо, у другому турі опинилися Марін Ле Пен і Емманюель Макрон. 23 квітня засновник надпартійного руху "На марші", в минулому міністр економіки та інвестиційний банкір Емманюель Макрон отримав 24,01% голосів, незначно випередивши свою суперницю, лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен (21,3%).

Зараз фаворитом, згідно з опитуваннями, є Макрон. Підтримати його, за даними більшості соціологічних служб, готові 62% виборців. У свої 39 років політик - дебютант президентських виборів.

За Ле Пен, депутата Європейського парламенту та адвоката за професією, збираються віддати свої голоси 38% виборців. Це вдвічі більше, ніж Ле Пен отримала на минулих президентських виборах в 2012 році, коли її підтримали 17,9 % виборців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нинішній президент Франції Франсуа Олланд пообіцяв, що хакерська атака на штаб кандидата в президенти, лідера партії "Вперед!" Еммануеля Макрона не залишиться без відповіді. Так він прокоментував 6 травня 2017 року хакерську атаку на штаб Макрона, в результаті якої сталася масова витік внутрішніх документів.