ua en ru

У Франції сталися сутички на мітингу проти будівництва аеропорту

У Франції сталися сутички на мітингу проти будівництва аеропорту Фото: поліція Франції (flickr. com/gendarmerie-nationale)

Поліція використовувала сльозогінний газ проти мітингувальників

На заході Франції сталися сутички між протестувальниками проти будівництва аеропорту і поліцією, яка використовувала сльозогінний газ. Про це повідомляє BBC.

Зазначено, що сутички сталися в лісистій місцевості на ділянці Нотр-Дам-де-Ланде, де сотні активістів розпочали акцію протесту проти будівництва нового аеропорту.

"Поліція використовувала сльозогінний газ проти мітингувальників, які будували тимчасові барикади та почали їх підпалювати. Також протестувальники кидали у правоохоронців каміння", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що поліція також заблокувала прилеглі дороги, щоб оточити активістів.

При цьому про кількість потерпілих під час зіткнень не повідомляється. Відомо, що один правоохоронець зазнав травми очей. На місце акцій було відряджено близько 2,5 тис. поліцейських.

Про будівництво аеропорту місцева влада оголосила ще в січні, розраховуючи, що це покращить економіку регіону. Водночас противники стверджують, що це занадто дорого та екологічно небезпечно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бразилії на заворушеннях через арешт екс-президента постраждало дев'ять осіб.