ua en ru

У Франції поліція відкрила вогонь по машині з мігрантами

У Франції поліція відкрила вогонь по машині з мігрантами Фото: французька поліція (flickr/Police Nationale)

Зброю правоохоронці застосували після того, як авто наїхало на одного з поліцейських

У Франції правоохоронці відкрили вогонь по машині з мігрантами в районі міста Кале, коли та скоїла наїзд на одного з поліцейських. Про це з посиланням на префектуру поліції повідомляє місцеве видання La voix du Nord.

Зазначено, що інцидент стався на дорожній розв'язці між містами Кале і Марк. Поліцейські зупинили Audi A6 із мігрантами. Шестеро з тих, які перебували в салоні, були афганцями і троє - іракцями.

"Коли один із правоохоронців вирішив провести огляд автомобіля, машина рвонула з місця і скоїла наїзд. Як вважають у поліції, водій, мабуть, спробував втекти від перевірки. В результаті наїзду поліцейський отримав поранення. У відповідь по мігрантах відкрили стрілянину. В результаті всі, хто перебував у машині, були затримані та направлені до відділення поліції", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у французькому Кале між двома групами мігрантів афганського походження сталася перестрілка. За попередніми даними, зброю застосували в конфлікті, пов'язаному з контрабандою товарів. У перестрілці було поранено п'ять мігрантів, причому один важко. При цьому повідомляється, що перестрілка й інцидент із машиною ніяк не пов'язані.