ua en ru

У Франції готуються до інавгурації президента Макрона

У Франції готуються до інавгурації президента Макрона Фото: Франсуа Олланд передасть владу Еммануелю Макрону

У Парижі посилили заходи безпеки напередодні офіційної церемонії передачі повноважень

У Парижі посилили заходи безпеки напередодні офіційної церемонії передачі повноважень обраному президенту Франції Еммануелю Макрону. Офіційна церемонія розпочнеться о 10:00 за місцевим часом (11:00 за Києвом), передає ВВС.

За традицією, чинний президент Франсуа Олланд зустріне наступника на червоній килимовій доріжці перед входом у Єлисейський палац у центрі французької столиці. Потім вони увійдуть всередину, де Олланд повідомить новому президенту "низку державних таємниць". Після цього Макрон вирушить до паризької ратуші, де його чекатиме мер Парижа Анн Ідальго.

Зазначено, що не пізніше понеділка, 15 травня 2017 року, Макрон повинен назвати ім'я нового прем'єр-міністра країни. Загалом же уряд мають сформувати до вівторка.

Як очікується, в понеділок новий президент також зробить свій перший офіційний візит до Берліна, де зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Раніше цього тижня Олланд заявляв, що розраховує на передачу влади за "простих і дружніх обставин".

"Я не передаю владу політичному опонентові, тому все набагато простіше", - заявив він.

Нагадаємо, Еммануель Макрон переміг за підсумками другого туру президентських виборів, який відбувся 7 травня. 10 травня голова Конституційної ради Франції Лоран Фабіус офіційно оголосив Макрона переможцем. Згідно з остаточними даними, він отримав 66,1% голосів, а його суперниця у другому турі Марін Ле Пен - 33,9%. Макрон, який народився в 1977 році в місті Ам'єн на півночі Франції у родині медиків, став наймолодшим президентом в історії Франції.