ua en ru

У Франції банк закрив особистий рахунок Ле Пен

У Франції банк закрив особистий рахунок Ле Пен Фото: Марін Ле Пен (flickr.comEuropean Parliament)

Раніше в банку заявили про припинення обслуговування рахунків партії Ле Пен

Лідер французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен отримала повідомлення від банку HSBC про її закриття особистого рахунку. Про це вона написала на своїй сторінці в Twitter.

"Вранці мені зателефонував голова французької філії HSBC. Він сказав, що мій особистий рахунок закрито", - написала Ле Пен.

Крім того, вона додала, що була клієнтом банку протягом 25 років. Політик розцінила дії банків HSBC і Societe Generale, які раніше перестали обслуговувати рахунки її партії, "переслідуванням з боку банків"

Зазначимо, що 21 листопада банки групи Societe Generale заявили про майбутнє припинення обслуговування рахунків "Національного фронту" без пояснення причин.

Видання Le Figaro розповіло про дві причини такого рішення банку, зокрема деградація партнерських відносин "Національного фронту" з Societe Generale, пов'язана з невиконанням партією зобов'язань за кредитом. Друга причина, за їхніми словами, полягає в тому, що деякі рахунки "Нацфронта" можуть стати предметом розслідування фінансової поліції.

Нагадаємо, в кінці липня фінансовий конгломерат HSBC Holdings ухвалив рішення викупити у акціонерів банку належних їм акцій на 2 млрд доларів на тлі різкого збільшення чистого прибутку банку.