ua en ru

У Франції заарештували майно російського чиновника на 120 млн євро

У Франції заарештували майно російського чиновника на 120 млн євро Фото: екс-міністр фінансів Московської області Олексій Кузнєцов (скріншот)

Заарештована квартира в Парижі, вілла в Сен-Тропе та готелі в Куршевелі

Державна фінансова прокуратура Франції заарештувала нерухомість колишнього міністра фінансів Московської області Олексія Кузнєцова і його дружини Жанни Булах. Про це повідомляє РБК, посилаючись на Генеральну прокуратуру Росії.

"Накладено арешт на майно, що їм належить, - квартиру з меблями і предметами мистецтва в Парижі, віллу в Сен-Тропе та готелі в Куршевелі. За попередньою оцінкою вартість цього майна становить 120 млн євро", - зазначено в повідомленні.

Відзначається, що рішення про арешт майна було прийнято на виконання доручень, спрямованих у 2016 році Генпрокуратурою РФ в рамках розслідування кримінальної справи.

Підкреслюється, що арешт на активи Кузнєцова у Франції вже накладався, проте був знятий у зв'язку з оскарженням за формальними підставами. Після цього Генпрокуратурою було підготовлено новий запит про правову допомогу, що враховує особливості законодавства Франції, на підставі якого "ці об'єкти нерухомості заарештовані повторно".

Нагадаємо, влітку 2013 року повідомлялося, що Кузнецов затриманий у Франції за запитом російських правоохоронних органів. З листопада 2012 року Кузнєцов перебував у міжнародному розшуку каналами Інтерполу за підозрою в скоєнні злочинів на території Росії, передбачених статтями "шахрайство", "легалізація грошових коштів, придбаних у результаті вчинення злочину" і "розтрата".