ua en ru

Франкфурт заборонить в'їзд у місто дизельним автомобілям

Франкфурт заборонить в'їзд у місто дизельним автомобілям Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Це дозволить досягти дотримання норм забруднення повітря

Адміністративний суд зобов'язав владу міста Франкфурт-на-Майні закрити в'їзд автомобілям, що працюють на дизпаливі з лютого місяця 2019 року. Про це повідомляє DW.

Суддя Рольф Хартман повідомив, що це рішення ухвалене для дотримання норм забруднення повітря.

"Згідно з ухвалою суду, влада Франкфурта має заборонити з лютого 2019 року в’їзд до міста автомобілів, які відповідають екологічному стандарту "Євро-4" і нижче", - повідомив Хартман.

Також він додав, що ця заборона необхідна по причині того, що жодна альтернатива, яка була розглянута владою, не привела до зниження рівня забруднення повітря.

Окрім цього, суд зобов'язав збільшити додаткові екологічні заходи, зокрема з використанням більшої кількості електроавтобусів, підвищення ціни за паркування й збільшення стоянок Park&Ride, що знаходяться біля кінцевих зупинок громадського транспорту на околицях міста.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Євросоюзі заборонили використання галогенових ламп. Світлодіодні лампи використовують лише одну п'яту енергії в порівнянні з галогеновими, а їх відмова дозволить зменшити на 15 млн тонн вуглецеві викиди, що складає близько річного використання електроенергії такої країни як Португалія.