ua en ru

Франческо Тотті обіграв "Інтер", "Боруссія" зазнала першої поразки, а "Реалу" і "Барсі" довелося проявити характер

"Манчестер Сіті" і "Манчестер Юнайтед" здобули вольові перемоги над "Евертоном" і "Сандерлендом" відповідно, а "Ліверпуль" вийшов на перше місце. Дубль 37-річного капітана "Роми" Франческо Тотті допоміг їй розгромити на виїзді "Інтер" і зміцнити лідируючі позиції в серії А. Кріштіану Роналду приніс "Реалу" вольову перемогу у драматичному матчі з "Леванте", а потім "Барселона", пропустивши першою, розгромила "Вальядолід". Дортмундська "Боруссія" програла бій у Менхенгладбаху і поступилася першим місцем "Баварії", яка поділила очки з "Байєром" - 1:1.

"Манчестер Сіті" і "Манчестер Юнайтед" здобули вольові перемоги над "Евертоном" і "Сандерлендом" відповідно, а "Ліверпуль" вийшов на перше місце. Дубль 37-річного капітана "Роми" Франческо Тотті допоміг їй розгромити на виїзді "Інтер" і зміцнити лідируючі позиції в серії А. Кріштіану Роналду приніс "Реалу" вольову перемогу у драматичному матчі з "Леванте", а потім "Барселона", пропустивши першою, розгромила "Вальядолід". Дортмундська "Боруссія" програла бій у Менхенгладбаху і поступилася першим місцем "Баварії", яка поділила очки з "Байєром" - 1:1.

Англія

До суботнього матчу "Евертон" підійшов, займаючи четверте місце і будучи єдиним, хто ще не зазнав у прем'єр-лізі жодної поразки. На 16-й хвилині Ромелу Лукаку завершив влучним ударом класний сольний прохід у штрафній і вивів "ірисок" вперед. Але матч все ж завершився для них першим програшем в чемпіонаті.

Дуже швидко Альваро Негредо відновив рівновагу, а потім Серхіо Агуеро здорово зіграв біля чужих воріт, і на перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь "Сіті". У другому таймі Агуеро з "точки" пробив у поперечину, але, на його щастя, м'яч зрикошетив у Тіма Ховарда і відскочив від воротаря у сітку.

"Городяни" на два очки відстають від "Арсеналу", якого змістив з лідируючої позиції "Ліверпуль", що розбив у рідних стінах "Крістал Пелес" - 3:1. Всі голи підопічні Брендана Роджерса забили в першому таймі. Відзначилися Луїс Суарес, Деніел Старрідж і Стівен Джеррард, який реалізував пенальті. "Канонірам" для того, щоб повернутися на перше місце, потрібно в неділю на виїзді перемагати "Вест Бромвіч".

У самому пізньому матчі суботи Аднан Янузай, який вперше вийшов у стартовому складі "Манчестер Юнайтед", оформив дубль і допоміг здобути вольову перемогу над "Сандерлендом" - 2:1.

В інших матчах дубль Лоїка Ремі дозволив "Ньюкаслу" в гостях здолати "Кардіфф Сіті" (2:1), а точний удар Даррена Бента наприкінці матчу приніс "Фулхему" перемогу над "Сток Сіті" - 1:1. Поєдинок між "Халл Сіті" та "Астон Віллою" завершився безгольовою нічиєю.

Іспанія

Після того як Набіль Ель-Зхар залишив не у справ Ікера Касільяса і зробив результат 2:1 на користь господарів, підопічні Карло Анчелотті були в чотирьох хвилинах від поразки. Перший м'яч у цьому поєдинку теж забили "жаби" - на 57-й хвилині зразкову контратаку точним ударом завершив Баба Діавара. Однак потім Серхіо Рамос відновив паритет.

На останній хвилині основного часу молодий форвард Альваро Мората скористався плутаниною в штрафній і вдруге зрівняв рахунок, змусивши уболівальників "Леванте" принишкнути. А в компенсований час вони схопилися за голови, після того як Роналду пробив з гострого кута, і м'яч, зрикошетивши, влетів у ворота.

Тим часом лідер Примери "Барселона" випереджає "Реал" на п'ять очок, та близька до повторення рекорду, який "вершкові" встановили 45 років тому, коли виграли на старті сезону дев'ять матчів поспіль. Як і мадридці, синьо-гранатові пропустили першими - Хаві Герра вивів "Вальядолід" вперед. Однак завдяки дублю Алексіса Санчеса, а також влучним пострілам Хаві Ернандеса і Неймара каталонці впевнено заробили три очки.

Трохи раніше "Райо Вальєкано" завдяки удару Джонатана Виери з "точки" на останній хвилині вирвав перемогу у домашньому поєдинку з "Реал Сосьєдад" (1:0), а дубль Коро допоміг "Ельче" зломити опір "Еспаньола" - 2:1.

Італія

До сьомої перемоги поспіль столичний клуб привів Тотті, який до цього поєдинку мав в активі один гол і шість результативних передач. На 18-й хвилині він відкрив рахунок ударом по низу від межі штрафного. А незадовго до перерви реалізував пенальті і подвоїв перевагу. Тепер у 37-річного ветерана 230 голів у серії А. Від рекорду Сільвіо Піолє він відстає на 44 м'ячі.

У першому таймі "Рома" встигла забити ще один гол. Алессандро Флоренці, отримавши точний пас від Кевіна Стротмана, з кута штрафного вразив ціль. Правда, після перерви "джаллороссі" довелося непросто, так як за другу жовту картку був видалений крайній захисник Федеріко Бальцаретті.

Трохи раніше "Аталанта" вперше в історії серії А на виїзді здолала "К'єво" - 1:0. Відзначився Максиміліано Моралес, який до цього в останній раз забивав у вересні 2012 року. Блискучу гру показав і голкіпер гостей Андреа Консільї. Клуб з Верони зазнав третьої поразки поспіль.

Німеччина

У матчі з чорно-жовтими один з найяскравіших молодих воротарів Німеччини Марк-Андре тер Стеген творив чудеса. Натхненні грою 21-свого кіпера, менхенгладбахці за дев'ять хвилин до кінця вийшли вперед. Захисник гостей Матс Хуммельс порушив правила у штрафному майданчику і був вилучений, а Крузе Макс реалізував пенальті.

На 86-й хвилині господарі добили пораненого суперника - точним ударом відзначився Раффаель. Команда Юргена Клоппа не забила вперше за 32 останніх поєдинки бундесліги.

За схожим сценарієм і складався матч на "Байарені", де "Баварія" завдала 18 ударів у створ воріт господарів, але успіху добилася лише раз. Ефектний і результативний постріл вдався Тоні Кроосу. Але через всього лише дві хвилини Сідні Сем відновив рівновагу і приніс "Байєру" очко. Втім, "Баварія" стала одноосібним лідером з відривом від "Боруссії" в один бал.

"Шальке-04" розгромив "Аугсбург" з рахунком 4:1, дубль зробив Адам Солої. Брауншвейзький "Айнтрахт", здолавши на виїзді "Вольфсбург" (2:0), здобув першу перемогу в сезоні. Також в суботу "Штутгарт" поділив очки з "Вердером" (1:1), а "Майнц-05" і "Хоффенхайм" зіграли внічию - 2:2.

Використані матеріали УЄФА