ua en ru

Фракція ПР прийняла рішення голосувати за прем’єра, але не за міністрів, - Шуфрич

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді прийняла рішення голосувати за прем'єр-міністра України, але не за міністрів.

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді прийняла рішення голосувати за прем'єр-міністра України, але не за міністрів. Про це сьогодні в кулуарах парламенту повідомив нардеп від ПР Нестор Шуфрич, передає кореспондент РБК-Україна.

"На фракції прийнято дуже складне рішення дозволити голосувати народним депутатам за кандидатуру прем'єр-міністра і програму уряду, але не за міністрів. По міністрах будемо визначатись по ходу. Логіка фракції наступна: ми не хочемо, щоб відбулися спекуляції. Ми бачимо, що зараз окремі народні депутати створили групи і шантажують нову владу тим, щоб їм давали посади", - зауважив Шуфрич.

За словами нардепа, особливо зараз ведеться боротьба навколо митниці, податкової, НБУ і відповідних фінансових ресурсів.

"Щоби мінімізувати корупцію, принаймні в парламенті, ми прийняли рішення нівелювати вимоги і шантаж окремих парламентських груп і дати свої голоси для того, щоб влада спокійно могла зорганізуватися і взяла на себе відповідальність за той безлад і мародерство, які зараз відбуваються в країні", - сказав Шуфрич.

Нагадаємо, вчора на Майдані був зачитаний попередній склад Кабміну, в якому прем'єром пропонується призначити голову фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка.