ua en ru

Фракція "Самопоміч" у Київраді прийняла рішення про саморозпуск

Фракція "Самопоміч" у Київраді прийняла рішення про саморозпуск Фото: Сергій Гусовський (УНІАН)

У Київраді буде створена нова депутатська група

Депутатська фракція "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді прийняла рішення про саморозпуск. Про це повідомляє прес-служба колишнього глави фракції Сергія Гусовського.

Відзначимо, що в Київраді буде створена нова депутатська група. Рішення про розпуск фракції було прийнято на загальних зборах депутатів, які відбулися ввечері 10 вересня, і підтримано більшістю присутніх.

Напередодні партія "Об'єднання "Самопоміч" оприлюднила висновки внутрішнього розслідування стосовно депутата Київради Романа Марченка. Розслідування стало підставою для рішення про виключення з партії керівника фракції в Київраді Сергія Гусовського та ще трьох депутатів-членів партії. Що стосується самого Марченко, прийнято рішення розпочати процедуру його відкликання.

У партії повідомили, що ці депутати підтримали рішення Київради про виділення родичам їх колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно їм захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок складає понад 1,4 га. Крім того, встановлено, що юридична фірма, партнером якої є Марченко, веде активну комерційну діяльність в окупованому Криму і на території Росії.

У висновках розслідування говориться, що Гусовському було відомо про звинувачення Марченка в корупційних діях з 2017 року. Повідомляється, що результати внутрішнього розслідування передадуть у НАПК, НАБУ і інші органи.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука виключили з Об'єднання "Самопоміч" за завдання значної шкоди репутації політичної сили.