ua en ru

Fox News і Білий дім звинуватили в змові в інтересах Трампа

Fox News і Білий дім звинуватили в змові в інтересах Трампа Фото: Дональд Трамп (flickr.com secdef)

Детектив подав в суд на Fox News і Білий дім за змову у справі про смерть демократа

Американський канал Fox News і Білий дім звинуватили в змові на користь президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа у справі про смерть співробітника Комітету Демократичної партії. Про це повідомляє AP.

"Американський детектив Род Уілер, який розслідував вбивство співробітника комітету Демократичної партії США Сету Річа, подав позов проти телеканалу Fox News і Білого дому", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, він звинуватив адміністрацію Трампа і новинний канал в змові і поширенні неправдивої інформації у справі про вбивство. У позові слідчий вказав, що було зроблено для того, щоб відвернути увагу громадськості від процесу про можливі зв'язки Трампа з Росією.

Так, Рід Уілер стверджує, що Fox News сфабрикував цитати, в яких детективу приписувалася фраза, що підтверджує інформацію про зв'язки Річа з WikiLeaks.

Відзначимо, 27-річний Сет Річ був убитий в липні 2016 року. Правоохоронці заявили, що це сталося під час пограбування. Через два тижні після події організація Wikileaks виклала у відкритому доступі листування штабу Хілларі Клінтон. У зв'язку з цим у поліції нібито "з'явилися припущення", що Річ міг бути причетний до цієї витоку.

У свою чергу, родичі вбитого тоді цю версію відкинули, назвавши її "дивною і образливою", а Wikileaks в серпні 2016 року оголосила про нагороду в розмірі 20 тис. доларів за будь-яку інформацію, пов'язану зі смертю Річа, яка допомогла б спростувати дані про його зв'язки з Wikileaks.

Крім того, сім'я Річа опублікувала заяву у вівторок ввечері про підтримку позову Роду Уілера.

"Ми сподіваємося, що це покладе край тому, що було самим емоційно важким часом в нашому житті і припиненням теорій змови навколо нашого улюбленого Сета", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що портал Wikileaks оприлюднив аудіозаписи, викачані з серверів Національного комітету Демократичної партії США. У повідомленні міститься посилання на базу даних отриманих в результаті злому аудіозаписів.