ua en ru

Формули ціноутворення для вугілля і газу ідентичні, - Вовк

Формули ціноутворення для вугілля і газу ідентичні, - Вовк Фото: Дмитро Вовк (uacrisis.org)

На його думку, правоохоронці не розібралися в ситуації

Голова Національної комісії з питань регулювання енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк прокоментував інтерес НАБУ до формули "Роттердам +". На його думку, правоохоронці не розібралися в ситуації. Про це Дмитро Вовк заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Правоохоронні органи не розібралися, не хочуть слухати пояснення спеціалістів, не хочуть звертати увагу, що рішення комісією приймаються прозоро і публічно. І ці рішення пройшли узгодження всіма органами державної влади, Антимонопольним комітетом, Державною регуляторної службою, Міністерством юстиції, Міністерством енергетики. Всі органи це рішення підтримали", - заявив він.

Голова НКРЕКП підкреслює, що принцип ціноутворення на енергетичне вугілля ідентичний тому, що використовується для формування вартості природного газу.

"Це рішення є ідентичним тому, який використовується для природного газу. І все ним пишаються. Принципи ціноутворення на енергетичне вугілля і природний газ ідентичні ", - підкреслив глава енергетичного регулятора.

Відзначимо, 27 квітня 2016 року КМУ прийняв постанову №315, яким вирівняв ціни на газ для промисловості та населення. Цим же рішенням визначена формула ціни газу, в основі якої лежать котирування в європейському хабі NCG (поблизу німецького міста Дюссельдорф) + доставка до україно-словацького кордону.

3 березня 2016 року НКРЕКП прийняла постанову №289, в якому затвердила нову методологію розрахунку оптової ринкової ціни електроенергії (ОРЦ). Згідно цієї методології, вугільна складова у тарифі на електроенергію заснована на котируваннях вугільного хаба ARA (Роттердам) + доставка в український порт.

Як повідомлялося, вчора, 17 серпня співробітники НАБУ провели обшуки в приміщенні Національної комісії з регулювання електроенергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ) у справі, пов'язаній з твердженням формули "Роттердам+".