ua en ru

"Формулу-1" можуть оштрафувати через конфлікт інтересів

"Формулу-1" можуть оштрафувати через конфлікт інтересів Фото: "Формула-1" може бути оштрафована в розмірі 10% від річного обороту

Сумніви викликають дії Міжнародної автомобільної федерації

Єврокомісія може оштрафувати "Формулу-1" через можливе порушення антимонопольного закону і виникнення конфлікту інтересів під час перепродажу акцій американської корпорації Liberty Media. Про це повідомляє The Times.

За інформацією видання, сумніви викликають дії Міжнародної автомобільної федерації (FIA), яка, будучи акціонером "Формули-1", дала дозвіл на продаж акцій і отримала прибуток від угоди в розмірі майже 80 млн фунтів стерлінгів (майже 100 млн доларів). Це є прямим порушенням угоди, укладеної між ЄС і FIA.

Єврокомісія винесла питання про проведення розслідування за даним фактом на голосування. У результаті можливого розслідування обставин угоди "Формула-1" може бути оштрафована в розмірі 10% від річного обороту, що становить близько 1,35 млрд фунтів стерлінгів (1,7 млрд доларів).

Нагадаємо, головний промоутер і директор гонок "Формули-1" Берні Екклстоун був звільнений зі своєї посади після приходу в компанію нових власників з Liberty Media.