ua en ru

Формула-1: Себатьян Феттель виграв "Гран-прі Бельгії"

Пилот "Ред Булла" Себастьян Феттель выиграл Гран-при Бельгии. Вторым на финише оказался Фернандо Алонсо ("Феррари"), третьим стал Льюис Хэмилтон из "Мерседеса".

Пілот "Ред Булла" Себастьян Феттель виграв Гран-прі Бельгії. Другим на фініші виявився Фернандо Алонсо ("Феррарі"), третім став Льюїс Хемілтон з "Мерседеса".

Феттель збільшив свій відрив у таблиці чемпіонату - тепер він випереджає Алонсо вже на 46 очок. Хемілтон відстає від іспанця ще на 12 очок.
Кваліфікацію "Гран-Прі Бельгії" виграв англієць, Феттель ж напередодні був лише другим. Однак у Бельгії не прийнято надавати значення результатами кваліфікації - за всю історію цього етапу "Формули-1" лише чотириразовий володар поула потім вигравав і гонку, і Хемілтон лише підтвердив цю закономірність, ставши черговою жертвою прокляття "Гран-Прі Бельгії".

Хемілтон протримався попереду лише кілька сотень метрів, і через пару поворотів його на чолі пелотону змінив Феттель. Добре стартував і Алонсо, який відіграв чотири позиції і з дев'ятого місця перемістився на п'яте. Іспанець взагалі на початку гонки вів себе досить агресивно - на четвертому колі він "з'їв" Дженсона Баттона, а на шостому "закусив" Ніко Росбергом і вибрався на третє місце.

Щоб наздогнати Хемілтона, іспанцеві знадобилося 15 кіл, але все ж він його випередив.

Феттель зберіг своє лідерство до самого кінця - піт-стопи мало що змінили в положенні лідерів. Себастьян втрачав перше місце, поки заїжджав у бокси, і легко повертав його, коли в бокси йшли його конкуренти.

Після гонки Феттель прокоментував свою перемогу на "Гран-прі Бельгії".

"Для нас це була фантастична гонка від початку до кінця. Ми вибрали хорошу тактику, яка допомогла на першому колі пройти Льюїса. Я трохи боявся дощу, але в підсумку все вийшло відмінно", - цитує Феттеля BBC.

Гран-прі Бельгії

1. Себастьян Феттель ("Ред Булл") - 44 кола
2. Фернандо Алонсо ("Феррарі") +16,8
3. Льюїс Хемілтон ("Мерседес") +27,7
4. Ніко Росберг ("Мерседес") +29,8
5. Марк Веббер ("Ред Булл") +33,8
6. Дженсон Баттон ("Макларен") +40,7
7. Феліпе Маса ("Феррарі") +53,9
8. Ромен Грожан ("Лотус") +55,8
9. Адріан Сутіль ("Форс-Індія") +69,5
10. Даніель Ріккардо ("Торо Россо") +73,4
11. Серхіо Перес ("Макларен") +81,9

Нагадаємо, що "Гран-прі Угорщини", яке відбулося наприкінці липня, виграв Луїс Хемілтон.