ua en ru

Формула-1: Себастьян Феттель переміг на Гран-прі Німеччини

Завершився черговий етап гонок "Формули-1" - Гран-прі Німеччини, перемогу в якому здобув багаторазовий чемпіон світу німець Себастьян Феттель з "Ред Булл". Його напарник по команді Марк Веббер не зміг завершити гонку так, як йому хотілося б, через трагічний інцидент, в ході якого постраждав оператор.

Завершився черговий етап гонок "Формули-1" - Гран-прі Німеччини, перемогу в якому здобув багаторазовий чемпіон світу німець Себастьян Феттель з "Ред Булл". Його напарник по команді Марк Веббер не зміг завершити гонку так, як йому хотілося б, через трагічний інцидент, в ході якого постраждав оператор.

Інцидент стався під час піт-стопа, коли Веббер "перевзувався". Одне з його коліс недостатньо добре прикріпили, в результаті воно злетіло і покотилося на великій швидкості у бік оператора, який не встиг відскочити вбік і був протаранений.

Постраждалий впав на землю, після чого його відправили до лікарів. Пізніше стало відомо, що оператор отримав струс мозку і кілька переломів, а крім того, його турбують болі в грудях, при цьому життю потерпілого нічого не загрожує.

На попередньому Гран-прі - у Великобританії - також відбувалися неприємні інциденти, пов'язані з неполадками коліс. Відразу у кількох гонщиків стався прокол шин, в результаті один з них - Льюїс Хемілтон з "Мерседес" - втратив шанси на перемогу в гонці, хоча до моменту проколу він лідирував. Слідом за цим гонщики пригрозили, що мають намір бойкотувати Гран-прі Німеччини, якщо проблеми не будуть усунуті, однак гонка відбулася.

Феттель, незважаючи на втрату партнера, який посів лише 7-е місце, опинився в цей день недосяжним для суперників. Це перша перемога Феттеля на домашньому Гран-прі, раніше тут він ніколи не вигравав. "Це неймовірно! Спасибі всім тим, хто підтримував мене в ці вихідні! Нарешті все спрацювало як не можна краще. Я дуже щасливий", - сказав після гонки Себастьян.

Що стосується Марка Уеббера, то нагадаємо, що після закінчення сезону австралієць пообіцяв піти з "Формули-1". При цьому він є одним з провідних гонщиків світу. Так, за свою кар'єру Марк виграв 9 етапів чемпіонату.

Другим у Німеччині став гонщик "Лотуса" Кімі Райкконен. Трійку замкнув партнер фінна Ромен Грожан. При цьому володар поул-позішн гонки Льюїс Хемілтон показав п'ятий результат.

Лише один пілот команди "Марусі" дістався фінішу - ним став Макс Чілтон, який посів 19-е місце. Його партнер Жюль Бьянкі не зміг завершити гонку.

Гран-прі Німеччини. Гонка

1. Себастьян Феттель (Red Bull Racing)
2. Кімі Райкконен (Lotus) +1.0
3. Ромен Грожан (Lotus) +5.8
4. Фернандо Алонсо (Ferrari) +7.7
5. Льюїс Хемілтон (Mercedes) +26.9
6. Дженсон Баттон (McLaren) +27.9
7. Марк Веббер (Red Bull Racing) +37.5
8. Серхіо Перес (McLaren) +38.3
9. Ніко Росберг (Mercedes)
10. Ніко Хюлькенберг (Sauber)
11. Пол ді Реста (Force India)
12. Даніель Ріккіардо (Toro Rosso)
13. Адріан Сутіль (Force India)
14. Естебан Гутьєррес (Sauber)
15. Пастор Мальдонадо (Williams)
16. Валттері Боттас (Williams)
17. Гідо ван дер Гарде (Caterham)
18. Шарль Пік (Caterham)
19. Макс Чілтон (Marussia)

Не фінішували:

Жан-Ерік Верн (Toro Rosso)
Жюль Бьянкі (Marussia)
Феліпе Маса (Ferrari)

Після цієї гонки:

1. Феттель 157 очок, 2. Алонсо 123 очки, 3. Райкконен 116 очок, 4. Хемілтон 99 очок, 5. Веббер 93 очки, 6. Росберг 84 очки.

1. Red Bull 250 очок, 2. Mercedes 183 очки, 3. Ferrari 180 очок, 4. Lotus 157 очок, 5. Force India 59 очок, 6. McLaren 49 очок.