ua en ru

Формула-1: Гонка Чемпіонів в Таїланді скасовано через заворушеня

Щорічна Гонка чемпіонів, яка повинна була пройти в грудні в Таїланді, скасована через напружену політичну ситуацію в країні.

Щорічна Гонка чемпіонів, яка повинна була пройти в грудні в Таїланді, скасована через напружену політичну ситуацію в країні.

Столиця Таїланду вже більше місяця охоплена опозиційними демонстраціями, які переслідують мету «повалення режиму Таксіна Чінавата», колишнього прем'єра і старшого брата Йінглака Чинавата, який очолює нинішній кабінет міністрів. 25 листопада влади ввели в Бангкоку і окремих районах трьох прилеглих до нього провінцій особливий режим безпеки.

В цьому році в Гонці чемпіонів повинні були взяти участь семиразовий чемпіон «Формули-1» Міхаель Шумахер, чемпіон світу з ралі Себастьєн Ожье, що перевищив швидкість звуку під час вільного падіння з стратосфери Фелікс Баумгартнер. Вона повинна була відбутися 14-15 грудня.

Перша Гонка чемпіонів пройшла в 1988 році як пам'ятний захід на честь 29-річного Генрі Тойвонена, що згорів живцем у боліді Lancia Delta S4 на Корсиці в 1986 році. Довгий час захід проводився в суто ралійному форматі, але з появою Кубка націй в Гонці чемпіонів стали приймати участь спортсмени та інших дисциплін, як автомобільних, так і мотоциклетних.