ua en ru

Формування консорціуму інвесторів по СПГ-терміналу буде завершено до 15 листопада, - Каськів

Формування консорціуму інвесторів для будівництва морського терміналу по прийому скрапленого природного газу (СПГ) буде завершено до 15 листопада 2012 р. Про це повідомив голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами України Владислав Каськів.

"Метою проекту "LNG Україна" є зміцнення енергетичної безпеки України шляхом будівництва терміналу по прийому і регазифікації скрапленого газу в Одеській області, недалеко від порту Південний, потужністю 10 млрд куб. м природного газу в рік, який дозволить диверсифікувати джерела постачань природного газу", - сказав глава Держінвестпроекту. Вартість проекту складає 969 млн євро. Техніко-економічне обгрунтування проекту затверджене Кабінетом міністрів України 8 серпня 2012 р.

15 вересня 2012 р. в рамках дев'ятого щорічного форуму "Ялтинська європейська стратегія" відбулася перша координаційна зустріч потенційних учасників консорціуму по будівництву LNG-терміналу. "Уряд України визначив джерела спів фінансування проекту з українського боку. Сьогодні разом із стратегічними партнерами проекту з Іспанії і США ми відкриті до нових пропозицій і плануємо до 15 листопада завершити формування консорціуму інвесторів", - сказав Каськів. За його словами, вже цього року почнуться геологорозвідувальні і проектні роботи, щоб весною 2013 р. почати повномасштабне будівництво.

Читайте також: Україна розробляє механізм взаємодії держави і інвесторів при будівництві LNG-терміналу, - Каськів