ua en ru

Форекс – ринок валют на вівторок, 17 червня

У вівторок, 17 червня, в центрі уваги на форекс буде інфляція, спочатку у Великобританії, а потім і в США. За прогнозами, британський CPI повинен трохи знизитися до позначки 1,7% на тлі слабоватого зростання заробітної плати (0,7% р/р у квітні) і все ще млявою динаміки цін на сировину. Таким чином, якщо показник все ж перевищить очікування ринку форекс, це може стати ще одним фактором на користь покупки GBP/USD, яка вже вчора робила спроби знову закріпитися вище позначки 1,70. Найближчою метою на форекс після пробою може стати рівень 1,7041, спостережуваний востаннє в серпні 2009 року.

Форекс - вчора, 16 червня, на валютному ринку увагу привернула динаміка EUR/USD, так як пара спочатку різко впала до 2-тижневого мінімуму 1,3512, але потім також різко зміцнилася в район 1,3580. Каталізаторами такої динаміки на форекс стали зовсім не дані по інфляції, що ринок практично проігнорував, а чутки про те, що ЄЦБ все ж не буде поспішати з реалізацією програми кількісного пом'якшення. Додаткову підтримку євро на форекс зробили й звістки про те, що тепер і МВФ знизив прогнози щодо темпів зростання США з 2,8% до 2,0%. Незважаючи на те, що до закриття торговельних доби ф'ючерси на газ все ж знизилися, тим не менш первісною реакцією на невдалі переговори Росії та України було зростання попиту з досягненням 10-денного максимуму на рівні 4,80. Золото також відзначило 3-тижневий максимум 1284,79 на ескалації напруги в Іраку та Україні, після чого скоректувався вниз.

Прогноз ринку форекс на вівторок, 17 червня
У вівторок, 17 червня,
в центрі уваги на форекс буде інфляція, спочатку у Великобританії, а потім і в США. За прогнозами, британський CPI повинен трохи знизитися до позначки 1,7% на тлі слабоватого зростання заробітної плати (0,7% р/р у квітні) і все ще млявою динаміки цін на сировину. Таким чином, якщо показник все ж перевищить очікування ринку форекс, це може стати ще одним фактором на користь покупки GBP/USD, яка вже вчора робила спроби знову закріпитися вище позначки 1,70. Найближчою метою на форекс після пробою може стати рівень 1,7041, спостережуваний востаннє в серпні 2009 року.
Що стосується США, тут очікується наближення показника до 2,0%-ної позначки, і якщо індекс CPI все ж зможе перевищити цільовий рівень, це буде підживлювати надії ринку на те, що ФРС на найближчому засіданні в середу займе більш агресивну позицію. У такому разі ймовірність відновлення пари USD/JPY на форекс вище 102,00 досить висока з найближчою метою на позначці 102,40.