ua en ru

Форекс огляд курсу валют початку тижня

Форекс - торги понеділка пройшли в метаннях , так як число каталізаторів було обмежено , і пари рухалися під дією технічних факторів. У підсумку , EUR / USD до закриття понеділка підійшла до позначки 1,3750 , а GBP / USD - до 1,6640 .

Форекс - торги понеділка пройшли в метаннях , так як число каталізаторів було обмежено , і пари рухалися під дією технічних факторів. У підсумку , EUR / USD до закриття понеділка підійшла до позначки 1,3750 , а GBP / USD - до 1,6640.
EUR / СД на Форекс отримала новий стимул для зростання з боку даних по ділових настроїв у Німеччині. Індекс IFO досяг 111,3 проти прогнозу 110,7 , а показник оцінки поточної ситуації досяг 114,2 проти прогнозу 112,4 . В результаті , звіт став кращим з 2011 року , вказуючи на те , що країна цілком готова і далі тягнути за собою всіх інших представників Е -17. Опубліковані дані CPI не збентежили , і це вже стало хорошою новиною , дозволивши парі дорости до максимуму 1,3771 від рівня відкриття 1,3733 . Проте , інтерес продавців у цьому районі викликав корекцію пари з подальшими коливаннями в рамках 60 - пунктового діапазону.
Незважаючи на порожній британський календар , GBP / USD коливалася в межах досить широких діапазонів , керована чутками про велику угоду , яка повинна була відбутися вчора або відбудеться сьогодні . Крім того , свою лепту вносять і результати продажу групою Vodafone Group 45%- вої частки в Verizon Wireless , що має забезпечити попит на британську валюту в найближчі дні. Пара відкрила день на 1,6624 , встигла досягти локального максимуму 1,6677 , скотитися до мінімуму 1,6582 і потім завершити торги в районі 1,6640 .
USD / JPY на Форекс провела день в рамках вузького діапазону 102,20-102,60 , спочатку скотившись до мінімуму 102,16 під тиском негативної динаміки індексу Nikkei , а потім повернутися до максимуму 102,60 , неподалік від якого і були завершені торги .
Форекс прогноз на вівторок, 25 Лютого
Лютий виявився важким для долара США , так як він зазнав втрат практично проти всіх основних суперників , за винятком японської ієни. Череда слабенький американських даних змусила інвесторів продавати долари , проте його подальше падіння має носити обмежений характер , так як інвестори вже заклали в ціни слабкі показники у зв'язку з поганими погодними умовами. Поточний тиждень на Форекс обмежена в плані фундаментальних подій з США , проте низка виступів офіційних представників ФРС може внести свої корективи в динаміку валютного ринку . Якщо монетарна влада буде дотримуватися колишнього настрою , ігноруючи слабкі показники останнього місяця , це здатне повернути попит на американську валюту.
Зверніть увагу , негативні показники з США найближчим часом будуть ігноруватися , а от будь-який позитив буде викликати сплеск інтересу до USD. Сьогодні публікуються показники споживчої довіри від Conference Board , які частково відображають і стан на ринку праці та обсяги роздрібних продажів. Несподіване зростання індексу спровокує зміцнення долара.

Ранкові торги пари, як зазвичай , пройдуть під впливом фондових ринків Азії , а ось до вечора увага перемкнеться на американські дані . Зверніть увагу , негативні показники з США найближчим часом будуть ігноруватися , а от будь-який позитив буде викликати на Форекс сплеск інтересу до USD. Сьогодні публікуються показники споживчої довіри від Conference Board , які частково відображають і стан на ринку праці та обсяги роздрібних продажів. Несподіване зростання індексу спровокує зміцнення долара. У такому випадку можна чекати зростання пари з імовірністю пробій опору 102,70 і подальшою метою на 103,20 .
Що примітно , недавній звіт агентства IFO підтвердив , що тепер великий внесок у темпи зростання вносять споживчі витрати . Довгий час роздрібні продажі в Німеччині трималися у вузьких рамках , проте відновлення економіки на тлі дуже низьких процентних ставок зробили заощадження непривабливим видом інвестицій , змусивши населення простіше йти на витрати . Це потенційний сигнал до подальшого прискорення темпів зростання з відновленням активності у всіх галузях. Проте , таких звісток для євро недостатньо для повномасштабного укріплення. Інфляція все ще залишається досить слабкою і потенційно може змусити ЄЦБ піти на додаткове пом'якшення . Практично порожній економічний календар може змусити пару консолідуватися в районі недавніх максимумів 1,3750-1,3770 .
Пара знаходиться під впливом чуток і спекуляцій , так як з дня на день ринок чекає збільшення попиту на британську валюту у зв'язку із завершенням операції з продажу компанією Vodafon 45%- вої частки в стільникової компанії Verizon Wireless американському партнерові Verizon. Таким чином , можливо , на поточному тижні буде мати сенс входити на ринок довгими позиціями при кожному ослабленні пари . Крім того , додаткову підтримку фунту стерлінгів може надати публікація ВВП за 4 квартал. Незважаючи на те , що перегляд основного показника не очікується , деталізація звіту може підтвердити подальшу стабілізацію британської економіки . Опубліковані сьогодні дані на Форекс зазвичай не викликають живого інтересу публіки , проте враховуючи підозри про наближення перегрів ринку нерухомості , варто звернути на індекс від Nationwide . Прискорення інфляційного тиск підтримає попит на валюту і відправить пару вгору з найближчою метою на 1,6715 .
Алена Афанасьєва , аналітик ГК FOREX CLUB