ua en ru

Форекс: Огляд валютних пар на 2 липня 2014 р

У середу, 2 липня, ринок Форекс перебуває в стані невизначеності. Учасники торгів на Форекс воліють відмовлятися від долара, але альтернатив йому трохи.

У середу, 2 липня, ринок Форекс перебуває в стані невизначеності. Учасники торгів на Форекс воліють відмовлятися від долара, але альтернатив йому трохи. ЄЦБ уважно стежить за ходом торгів і активно в них втручається вербальними інтервенціями. У підсумку в арсеналі учасників ринку Форекс залишається не так багато альтернатив. Одна з них - британський фунт. Напередодні пара фунт/долар на ринку Форекс знову обновила 5,5-річні максимуми, діставшись до відмітки 1,7161 на звістках про те, що британський PMI в обробній промисловості перевищив прогнозні значення. Показник ділової активності продемонстрував найкращі темпи зростання за більш ніж 20 років - 57,5 пункту проти очікуваних 56,7, причому всі ключові компоненти показали зміцнення, починаючи з індексу зайнятості і закінчуючи індексом нових замовлень.

Пара фунт/долар на Форекс не може не радіти сильним економічним даним. Зростання показника ділової активності в обробній промисловості завжди хороший знак, оскільки слідом за цим можна чекати ще більшого прискорення у сфері послуг, яка вносить значний вклад в економіку Великобританії. Позитивні дані підштовхнуть пару до подальшого зростання з найближчою метою на 1,72, вважає старший аналітик ГК "Forex Club" Олена Афанасьєва. В середу до 12:00 за київським часом пари на Форекс знаходиться на позначці 1,717.

Тим часом єврозона не радує, оскільки дані з Німеччини про ринок праці продемонстрували зростання безробіття на 9 тис. замість прогнозного зниження на аналогічну цифру. Вже другий місяць поспіль Берлін повідомляє про збільшення числа безробітних, і, якщо подібна динаміка повториться в липні, можна буде говорити про тенденції, підкреслює Афанасьєва. Пара євро/долар практично проігнорувала звіт і поступово скочується вниз. До 12:00 за київським часом євро оцінений ринком Форекс в 1,366 дол. США.

Долар США на Форекс переживає не найкращі часи, враховуючи брак позитивних даних і продовжує падати прибутковість по десятирічних облігаціях Treasuries, які в понеділок, 30 червня, відзначили місячний мінімум. Поки ФРС дотримується "м'якої" політики, американська валюта буде вразлива, хоча навряд чи її втрати будуть носити масштабний характер. Є надії на публікацію рівнів зайнятості за платіжними відомостями, яка на цей раз відбудеться у четвер, 3 липня.

У середу ввечері увагу учасників ринку Форекс може переключитися на американську статистику. О 15:15 за київським часом ADP опублікує дані щодо зміни числа зайнятих поза сільськогосподарського сектора. Очікується, що в червні в приватному секторі було створено 200-210 тис. робочих місць проти 179 тис. місяцем раніше. В 18:00 за київським часом з промовою виступить голова ФРС Джанет Йеллен. Ці дві події напередодні засідання ЄЦБ і звіту про американському ринку праці, який вийде у четвер, можуть підштовхнути трейдерів на валютному ринку Форекс до закриття коротких позицій по долару, вважає аналітик "Альпарі" Антонов Владислав.