ua en ru

Форекс: Огляд USD на 13 червня 2014 р

Долар США виріс проти японської ієни на азіатській сесії на Форекс в п'ятницю, знівелювавши ранкові втрати слідом за зростанням на ринку акцій в Японії.

Долар США виріс проти японської ієни на азіатській сесії на Форекс в п'ятницю, знівелювавши ранкові втрати слідом за зростанням на ринку акцій в Японії. Тим не менш, інвестори проявляють нерішучість перед виступом глави Банку Японії Харухико Куроды, яке відбудеться пізніше протягом дня. Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар США/японська ієна на ринку Форекс торгувалася по 101,93 порівняно з мінімумом сесії 101,65 і 101,69 увечері в четвер у Нью-Йорку. Тим часом, пара євро/японська ієна на Форекс зміцнилася до 138,20 проти 137,84. Долар США отримав імпульс до зростання в середині сесії, після того, як зміна індексу акцій Nikkei Stock Average досягла позитивних значень. Спостерігалася сильна нестача доларів США по причині покупки цієї валюти японськими імпортерами. Раніше протягом сесії на Форекс долар потрапив під тиск з-за продажу трейдерами, які були спровоковані падінням дохідності казначейських облігацій США на хвилі стрімкої ескалації напруженості в Іраку. Зростання напруженості на релігійному ґрунті в цьому, і так вже охопленому насильством, регіоні призвела до зростання нафтових котирувань і падіння на ринку акцій.

Новини ринку Форекс. Президент США Барак Обама заявив у четвер, що не виключає будь-якого роду допомоги США до Іраку, в тому числі можливості нанесення авіаударів. У той же час, інвестори уникали активних дій перед прес-конференцією Куроды, яка завершує дводенне засідання центрального бака Японії. Як і очікувалося, представники центрального банку в п'ятницю одноголосно прийняли рішення на користь продовження програми пом'якшення грошово-кредитної політики і збільшення грошової бази в економіці країни. В той же час були переглянуті в бік підвищення оцінки щодо економік інших країн, готуючи грунт для майбутнього зростання японського експорту, на яке в центральному банку давно сподіваються для сталого характеру відновлення економіки країни. Індекс долара США, WSJ Dollar Index, показник вартості долара проти кошика основних валют зміцнився на 0,4% до позначки 73,15, відзначають аналітики ринку Форекс.