ua en ru

Форекс: Огляд USD на 12 лютого 2014 р

Долар на Форексі в середу, 12 лютого, користується попитом і додав відносно провідних світових валют.

Долар на Форексі в середу, 12 лютого, користується попитом і додав відносно провідних світових валют. На 06:30 за київським часом євро оцінений ринком Форекс в 1,362 дол.

Новини ринку Форекс. Головною новиною став той факт, що Палата представників Конгресу США проголосувала за "чистий", тобто без додаткових умов, законопроект, що дозволяє підвищити ліміт державного боргу, аби уникнути дефолту, передає Reuters. Якби законопроект не прийняли, можливості федерального уряду з обслуговування держборгу були б вичерпані вже до кінця лютого 2014 р., про що раніше попереджав міністр фінансів Джейкоб Дж.Лью.

Законопроект, що підводить риску під напруженим протистоянням демократів і республіканців, був затверджений незначною більшістю голосів: за нього було подано 221 голос, проти - 201. Від Республіканської партії лише 28 депутатів схвалили законопроект, решта голосів "за" було подано конгресменами-демократами. Після затвердження в Палаті представників документ буде спрямований в Сенат для майбутнього обговорення з наступним голосуванням. Дебати в Сенаті можуть початися вже 12 лютого 2014 р.

Це перший з 2009 р. законопроект про підвищення стелі держборгу, не пов'язаний з поступками республіканцям. Його твердження поклало кінець трирічного періоду "парламентських воєн", обтяжених загрозою дефолту, жовтневим колапсом для федеральних бюджетних установ і загальною економічною нестабільністю. Саме shutdown в жовтні 2013 р. став приводом для звинувачення республіканців "непродуктивною тактиці", після чого спікер Палати представників республіканець Джон Бейнер закликав однопартійців схвалити законопроект.

В жовтні 2013 року, після декількох місяців, що супроводжувався 16-денним shutdown федерального уряду, республіканці і демократи домовилися про тимчасове рішення: дія ліміту держборгу було призупинено до 7 лютого 2014 р. Іншими словами, уряд США отримало можливість займати на ринку рівно стільки, скільки необхідно для покриття бюджетного дефіциту. За цей час державний борг виріс з 16,7 трлн дол. приблизно до 17,3 трлн дол.

Долар на Форексі отримав великий заряд оптимізму. Основна проблема ринку Форекс останні три роки - необхідність періодичного схвалення законодавцями ліміту держборгу - сильно хвилювала ринок Форекс. Чергове підвищення планки без будь-яких непорозумінь здивувало гравців на ринку Форекс.