ua en ru

Форекс: Огляд JPY на 10 червня 2014 р

Японська ієна на Форекс трохи зросла щодо інших основних валют на азіатській сесії у вівторок, на тлі пасивності більшості інвесторів у відсутність нових орієнтирів.

Японська ієна на Форекс трохи зросла щодо інших основних валют на азіатській сесії у вівторок, на тлі пасивності більшості інвесторів у відсутності нових орієнтирів. Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар США/японська ієна на Форекс торгувалася по 102,32, проти 102,52 ввечері понеділка в Нью-Йорку. Пара євро/ієна на Форекс ослабла до 139,05 проти 139,37. Інвестори продовжують осмислювати наслідки пом'якшення грошово-кредитної політики Європейського центрального банку і перевищили прогноз даних по зайнятості в США. Ті учасники ринку Форекс, які вирішили взяти участь у торгах, воліли купувати ієну в ході в іншому не мала напрямки сесії. Індекс Nikkei ближче до вечора знизився на 0,6%, позначивши ослаблення схильності ринку до ризику, яке зумовило покупку ієни. Японська валюта на ринку Форекс розглядається як актив-притулок, який зберігає свою вартість в періоди фінансової нестабільності.

Новини ринку Форекс. Незважаючи на падіння у вівторок, індекс фондового ринку Японії досягав максимуму 7 березня 15313, тому "увагу зосереджено на тому, чи зможе індекс пробити верхню межу діапазону, існуючого з січня", сказав Дзюня Танасе, головний валютний стратег-аналітик JP Morgan в Токіо. Разом з тим він зазначив, що поки неясно, чи призведе таке зростання фондового ринку до зміцнення долара щодо ієни на Форекс, оскільки взаємозалежність між Nikkei і парою долар/ієна останнім часом ослабла. Іншим фактором можливого зміцнення долара щодо ієни на ринку Форекс в даний час Танасе назвав нещодавнє зростання японських інвестицій за кордоном.

За опублікованими в понеділок даними міністерства фінансів, у травні чисті покупки іноземних акцій та облігацій японськими інвесторами склали близько 1,9 трлн ієн (18,6 млрд доларів), і це - найвищий показник за місяць з листопада. Що стосується торгівлі іншими валютами, то пара австралійський долар/японська ієна на Форекс знизилася до 95,74 з 95,94. Ця чутлива до новин з Китаю пара лише незначно відреагувала на дані другої в світі за величиною економіки. Індекс споживчих цін у Китаї в травні в порівнянні з таким же періодом минулого року склав 2,5% після зростання на 1,8% в квітні, що відповідає очікуванням. Такий результат, мабуть, не засмутить керівників, які визначають політику і зосереджених на підтримку млявого зростання економіки. На тлі зниження процентних ставок у єврозоні євро на ринку Форекс продовжував падати. Пара євро/долар на Форекс торгувалася 1,3590 проти 1,3595. Індекс долара WSJ, який відображає вартість долара США проти кошика з інших валют, знизився на 0,5%, до 73,30.