ua en ru

Форекс: Огляд GBP на 19 лютого 2014 р

Курс британського фунта на Форексі демонструє зниження відносно провідних валют слідом за несподіваним зростанням рівня безробіття. Фунт стерлінгів до 12:45 за київським часом подешевшав до 1,666 дол. з 1,672 дол

Курс британського фунта на Форексі демонструє зниження відносно провідних валют слідом за несподіваним зростанням рівня безробіття. Фунт стерлінгів до 12:45 за київським часом подешевшав до 1,666 дол. з 1,672 дол., зафіксованих до виходу статистики. У вівторок ціна англійської валюти на ринку Форекс склала 1,6683 дол. Про це пишуть аналітики компанії Weltrade, посилаючись на "Росія 24".

Новини ринку Форекс. Безробіття у Великобританії в IV кварталі несподівано виросла і склала 7,2%. Це на 0,1% вище, ніж у III кварталі, коли був зафіксований мінімум з 2009 р.

Однак число британців, які отримують допомогу з безробіття, скоротилася в січні 2014 р. на 27,6 тис., йдеться в звіті Національного статистичного управління країни. Дані виявилися кращими за прогнози. Аналітики, опитані Bloomberg, очікували зниження лише на 20 тис.

Банк Англії уважно стежить за ситуацією на ринку праці. Раніше Марк Карні не раз обіцяв не піднімати процентну ставку до тих пір, поки рівень безробіття не досягне позначки в 7%.

Однак після сильного падіння рівня безробітних в країні чиновники Банку Англії змінили свою стратегію. В рамках політики оприлюднення подальших дій вони пообіцяли приймати рішення щодо процентної ставки, відштовхуючись не тільки від показників на ринку праці, але і від більшого числа індикаторів економіки Великобританії.