ua en ru

Форекс: Огляд GBP на 16 червня 2014 р

Британський фунт на Форекс в понеділок продовжував зростати проти основних валют в Азії, прорвавши рівень 1.70 дол. вперше з серпня 2009 р.

Британський фунт на Форекс в понеділок продовжував зростати проти основних валют в Азії, прорвавши рівень 1.70 дол. вперше з серпня 2009 р. на тлі зростаючих очікувань, що Банк Англії стане першим провідним центральним банком, який згорне програму ультрам'якої монетарної політики.

Новини ринку Форекс. У четвер керуючий Банку Англії Марк Карні заявив, що підвищення процентних ставок у Великобританії може відбутися раніше, ніж очікують інвестори, давши чіткий сигнал про те, що центральний банк наближається до завершення 5-річного періоду рекордно низьких ставок. Економісти і аналітики ринку прогнозують, що банк почне підвищувати ставки ближче до кінця року. Перспективи підвищення ставок у Великобританії різко контрастують з пом'якшенням, яке продовжують інші центральні банки. Зокрема ЄЦБ ввів серію нетрадиційних заходів, таких як негативна ставка за депозитами.

У понеділок фунт на Форекс досяг нового за півтора роки максимуму проти євро.

"З моменту введення ЄЦБ негативних ставок стали популярні валюти з високою прибутковістю", - зазначив Акіра Морога, валютний стратег Aozora Bank.

Фунт на Форекс зріс до позначки 1.7012 дол., максимуму за майже 5 років. Сьогодні о 06:30 GMT він коштував вже 1.6995 дол. порівняно з 1.6964 дол. у п'ятницю. Проти євро на ринку Форекс фунт виріс до EUR 1.2558, максимуму з листопада 2012, порівняно з EUR 1.2530 у п'ятницю на нью-йоркській біржі.