ua en ru

Форекс: Огляд GBP на 15 липня 2014 р

У вівторок, 15 липня, євро на Форекс продавив рівень 1,36 дол. і на 13:30 за київським часом опустився до позначки 1,3595

У вівторок, 15 липня, євро на Форекс продавив рівень 1,36 дол. і на 13:30 за київським часом опустився до позначки 1,3595. За підсумками попередньої торгової сесії європейська валюта на Форекс трохи зміцнилася по відношенню до долара - до 1,3621. Як зазначає заступник директора інвестиційно-торговельного департаменту Абсолют банку Андрій Зайцев, напередодні глава ЄЦБ Маріо Драгі в черговий раз висловив стурбованість високим курсом єдиної валюти на Форекс, що може перешкодити економічному відновленню в єврозоні. Разом з тим він підтвердив позицію регулятора про те, що обмінний курс не відіграє важливої ролі в прийнятті рішень по кредитно-грошовій політиці.

Новини ринку Форекс. У той же час Міжнародний валютний фонд закликав ЄЦБ розглянути можливість використання кількісного пом'якшення для стимулювання економічного зростання. Прогноз зростання економіки був знижений, і МВФ попередив про те, що подальше підвищення курсу євро може підвищити ризики дефляції, підкреслює Зайцев.

Напередодні, нагадує аналітик Промсвязьбанка Олексій Єгоров, на ринку Форекс спостерігалася низька активність. Представлені дані про зниження обсягів промислового виробництва в Німеччині не зробили істотного впливу на настрій інвесторів. У рамках європейської сесії прибутковість облігацій ключових країн ЄС консолідувалися на рівнях закриття п'ятниці. По всій видимості, учасники ринку Форекс перебували в очікуванні відкриття американських майданчиків. В рамках американської сесії прибутковість UST-10 також показала нейтральну динаміку. На ринку Форекс пара євро/долар на публікації слабких даних з Німеччини продемонструвала ірраціональне висхідний рух.

У вівторок основна увага інвесторів зосереджена на виступі глави ФРС США Джанет Йеллен в Конгресі. Беручи до уваги позитивні зміни на американському ринку праці, глава ФРС може представити оновлений погляд на ситуацію в національній економіці.

Між тим фунт стерлінгів на Форекс після багатоденної консолідації зможе, нарешті, визначитися з напрямком руху завдяки блоку даних про інфляцію і ціни виробників. На 13:30 за київським часом курс фунта склав 1,714 дол. В США вийдуть дані про роздрібні продажі, які можуть додати пожвавлення ринку Форекс, вважає трейдер банку "Глобекс" Андрій Богун.