ua en ru

Форекс: Огляд GBP на 13 червня 2014 р

Фунт на Форекс потужно рухався цієї ночі, коли голова Банку Англії досить недвозначно натякнув на те, що ставки можуть піднятися вже в цьому році.

Фунт на Форекс потужно рухався цієї ночі, коли голова Банку Англії досить недвозначно натякнув на те, що ставки можуть піднятися вже в цьому році. Під час виступу в Mansion House він звернув увагу на збалансованість прийняття рішення по ставках, а також на те, що це може відбутися раніше очікувань. Цього можна було очікувати, і коментарі голови ЦБ можна вважати передвісником появи на голосуванні Комітету, принаймні, одного члена, який виступає за підвищення ставок, що стане відомо після публікації протоколу червневого засідання на наступному тижні. Значною мірою рішення про підвищення ставок буде спиратися на адекватну оцінку того, що відбувається, щоб вони не виросли занадто рано, але і не залишалися на нулі занадто довго, щоб уникнути зростання фінансових ризиків і нестабільності, відзначають аналітики ринку Форекс з fxteam.

"Фунт на ринку Форекс виріс більш ніж на фігуру після цих новин, досягнувши 1.6972. Більш цікавий потенціал в парі EUR/GBP на ринку Форекс, де було рухом нижче 0.8000 після виступу. Зараз ми на рівнях, які останній раз фіксувалися в листопаді 2012 р. Що дійсно має значення для ринку Форекс, так це політична дивергенція. Ми бачили її в минулому році, коли вона особливо сильно впливала на парі AUD/NZD, таким чином, пара EUR/GBP може також опинитися в центрі уваги макро гравців у другому півріччі 2014. Тим не менш, знижувальний тренд пари EUR/GBP на Форекс виник у квітні, таким чином, цілком ймовірно, що подібний результат вже закладався", - відзначають аналітики.

Що стосується сьогоднішнього дня, дані з безробіття в єврозоні і американський індекс довіри університету в Мічигані малоймовірно несе в собі високі ризики для валют на ринку Форекс, які перед вихідними демонструють досить стримані зміни. Ієна на ринку Форекс незначно знизилася на тлі результатів засідання Банку Англії, хоча якихось серйозних зрушень у супроводі виступу не було.