ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 18 грудня 2013 р

Євро на Форексі в середу, 18 грудня, оцінений ринком в 1,377 дол. Ринок Форекс явно націлений оновити максимум за євро, але хороші новини по долару не дають можливості здійснити це.

Новини ринку Форекс. Сенат Конгресу США схвалив угоду по бюджету країни. З 100 сенаторів 67 висловилися за винесення проекту документа на голосування, 33 - проти. Угода, укладена республіканцем Полом Райном і демократом Петті Мюррей, передбачає збільшення урядових витрат до 1,01 трлн дол. і раніше було схвалено Палатою представників Конгресу. Угода передбачає також зниження дефіциту бюджету на 23 млрд дол.

Бюджетні розбіжності в жовтні 2013 р. призвели до припинення роботи ряду держструктур і урядових установ, а 800 тис. чоловік відправилися в вимушену неоплачувану відпустку. Досягти домовленостей не вдавалося через те, що республіканці виступали за відстрочку фінансування реформи охорони здоров'я, ініційованої президентом США Бараком Обамою, на рік. У свою чергу, для глави держави і Демократичної партії проведення реформи є принциповим питанням. Таким чином, до початку фінансового року (1 жовтня 2013 р.) сторонам не вдалося прийти до компромісу. Зробити це законодавці змогли лише 16 жовтня, прийнявши бюджет до 15 січня 2014 р.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що угоду по бюджету - сильне рішення, так як в останні роки республіканцям і демократам вдавалося приймати лише короткострокові бюджети, і то під тиском неминучого бюджетної кризи. Тим не менше навіть поточний компромісний бюджет з витратами 1,01 трлн дол. все ж вище передбачених законом 967 млрд дол. Але питання дефіциту бюджету поки що не актуальне, і, швидше за все, сторони увійдуть в черговий клінч до початку лютого, коли буде досягнутий чергову стелю держборгу. Поки ж ринок Форекс радий досягнутим домовленостям.