ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 15 липня 2014 р

Зроблена в понеділок, 14 липня, євро на Форекс спроба вирватися нагору провалилася, і на 07:30 за київським часом у вівторок, 15 липня, європейська валюта консолідується на позначці 1,362 дол.

Зроблена в понеділок, 14 липня, євро на Форекс спроба вирватися нагору провалилася, і на 07:30 за київським часом у вівторок, 15 липня, європейська валюта консолідується на позначці 1,362 дол. Тиждень на ринку Форекс почалася з різкого руху пари євро/дол., констатує аналітик Промсвязьбанка Олексій Єгоров. У перші хвилини торгів на європейських майданчиках співвідношення між доларом і євро на Форекс наблизилася до позначки 1,364, хоча ще при відкритті пара перебувала на рівні 1,36.

Але в цілому напередодні глобальні ринки провели досить спокійний день, вважає заступник начальника аналітичного управління банку "Зеніт" Володимир Євстіфєєв. Інвестори на Форекс не поспішають відігравати втрати, а зайняли вичікувальну позицію перед розпалом сезону квартальних звітів.

Наприкінці минулого тижня основний негатив виходив з Європи, нагадує Євстіфєєв, де інвестори як і раніше стурбовані новинами про фінансові проблеми другого за величиною банку Португалії. Між тим сезон квартальних звітів поки що протікає в нейтральному ключі. Звіт банку Wells Fargo не викликав масштабної реакції на ринках. Прибуток банку збіглося з ринковими очікуваннями. На поточному тижні будуть опубліковані найбільш важливі для ринків звіти Goldman Sachs і Bank of America. Крім звітів, увагу інвесторів на Форекс буде прикута до економічної статистики. У вівторок вийдуть дані про роздрібні продажі в США в червні, потім, у середу, -показники промвиробництва за червень.

У вівторок і середу відбудеться виступ глави ФРС США перед банківським та іпотечними комітетами Сенату. З урахуванням недавньої статистики ринку праці біржі будуть уважно стежити за тим, як зміниться оцінка ФРС поточної економічної ситуації.

Новини ринку Форекс. На поточному тижні буде представлений досить великий блок статистики з США, ЄС і Китаю. Так, у вівторок будуть опубліковані дані про роздрібні продажі в США. В середу будуть представлені дані про Китаї (ВВП за II квартал, а також звіт про обсяги промислового виробництва). У четвер буде представлений індекс споживчих цін в ЄС. Ці фактори здатні спровокувати зростання волатильності на глобальних валютних майданчиках, вважає Євстіфєєв. Однак факт початку ослаблення монетарної політики з боку ЄЦБ і зворотну дію з боку ФРС говорять на користь посилення позицій долара і ослаблення євро на ринку Форекс. Тим не менше, експерт вважає, що до кінця тижня пара на Форекс може повернутися до позначки 1,36.