ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 9 червня 2014 р

У понеділок, 9 червня, після відкриття торгів у Європі євро на Форекс рвонув угору, але був швидко зупинений.

У понеділок, 9 червня, після відкриття торгів у Європі євро на Форекс рвонув угору, але був швидко зупинений. У підсумку до 11:00 за київським часом торгівля велася на тих же 1,365 дол. США. Учасники торгів навряд чи зроблять активні дії в понеділок, оскільки Німеччина, Швейцарія та ряд інших країн єврозони відпочивають з нагоди свята, тому сумнівно, що активність в основний валютній парі на Форекс виявиться видатною. Втім, у таких обмежених умовах макроекономічний календар дасть привід проявитися "ведмедям" або "бикам", говорить старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова.

Новини ринку Форекс. Опубліковані в минулу п'ятницю, 6 червня, статистичні дані про ринок праці в США ще раз підтвердили, що ситуація з зайнятістю стабільна, позитивні тенденції залишаються в силі. Рівень безробіття в травні склав 6,3% проти попереднього значення 6,4%, дані про nonfarm payrolls (зайнятості в несільськогосподарському секторі) практично точно збіглися з очікуваннями. Втім, за словами Bodrovoj, щотижневі релізи про кількість заявок на отримання допомоги по безробіттю як раз про це і сигналізували: тренд в силі, неприємних сюрпризів немає.

Ринок праці США в п'ятницю не зміг надати великого впливу на динаміку валют: показники вийшли практично у відповідності з прогнозами. Пара євро/долар на Форекс на поточний момент знаходиться у своєрідному інформаційному вакуумі, оскільки ЄЦБ чітко дав зрозуміти, що встав на шлях додаткового стимулювання економіки, а значить, всі знову надходять економічні дані великого значення для валюти мати не будуть, вважає керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова.

Нова тиждень виявиться більш-менш спокійною в сенсі макростатистики, каже Бодрова. "Всі ключові публікації інвестори вже побачили, щоб сформувати середньостроковий торговий канал, в якому пара євро/долар на ринку Форекс, швидше за все, залишиться під тиском. Найбільш вірогідний сценарій руху для Форекс на понеділок - бічний коридор в області значень 1,3620-1,3655", - додає фахівець.

Тим не менш, є фактор, який може надати помірну підтримку євро на Форекс найближчим часом - ринок буде закладати в очікування ймовірність незмінною політики центробанку протягом найближчого кварталу. Швидше за все, ЄЦБ утримається від будь-яких нових кроків поки не дочекається ефекту від уже реалізованих заходів, вважає Самойлова.