ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 6 червня 2014 р

У п'ятницю, 6 червня, євро на Форекс приходить у себе після вкрай волатильною сесії четверга.

У п'ятницю, 6 червня, євро на Форекс приходить у себе після вкрай волатильною сесії четверга. На 07:30 за київським часом європейська валюта на Форекс перебувала на рівні 1,365 дол. Нагадаємо, головною подією тижня для ринку Форекс стали засідання ЄЦБ і рішення, яке він прийняв.

Новини ринку Форекс. Європейський центральний банк за підсумками чергового засідання знизив базову процентну ставку за кредитами на 10 б.п. - з 0,25% до 0,15% річних, оновивши рекордно низький рівень. Але після того як глава ЄЦБ Маріо Драгі в ході прес-конференції (15:30 за київським часом) оголосив про безпрецедентні заходи щодо пом'якшення кредитно-грошової політики євро на Форексс пішов на позначку 1,35 дол. Драгі заявив, що ЦБ проведе кілька раундів цільового довгострокового кредитування (TLTRO) під фіксовану процентну ставку. Він повідомив також, що банк розпочав роботу з підготовки до кількісного пом'якшення у формі викупу забезпечених активами цінних паперів (ABS). Крім цього, ЄЦБ ухвалив рішення продовжувати основні операції рефінансування банків (MRO) за фіксованою ставкою в повному обсязі стільки, скільки це буде необхідно, відзначають експерти ІК "Велес Капітал".

Учасники торгів очікували від європейського фінансового регулятора не тільки ослаблення кредитно-грошової політики, але й додаткових заходів, спрямованих на стимулювання економічного зростання, говорить начальник відділу довірчого управління Абсолют банку Іван Фоменко. Рішення ЄЦБ і подальші заяви Драгі в деякій мірі перевершили очікуваний результат. Крім зниження ключової процентної ставки, було оголошено про введення негативної ставки по депозитах, купівлі цінних паперів, забезпечених активами. Однак на цьому, ймовірно, фінансовий регулятор не зупиниться, і, швидше за все, надалі будуть прийняті й інші заходи, спрямовані на підтримку економічного зростання і досягнення цільових рівнів інфляції, вважає Фоменко.

Євро на Форекс, відреагував на новини від ЄЦБ провалом, ближче до вечора все-таки повернувся до зростання. Гравці почали фіксувати прибуток, отриманий від продажу європейської валюти. В результаті закриття дуже волатильною сесії четверга євро на Форекс зустрівся на позначці 1,3656 дол.