ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 23 квітня 2014 р

Сильні дані статистики, опубліковані в середу, 23 квітня, відновили зростання європейської валюти на Форексі.

Сильні дані статистики, опубліковані в середу, 23 квітня, відновили зростання європейської валюти на Форексі. До 13:00 за київським часом курс євро на ринку Форекс досяг 1,384 дол. Естафету статданих відкрив Китай. Індекс ділової активності в промисловості Китаю (HSBC Flash Manufacturing PMI), за попередніми даними, за квітень 2014р. склав 48,3 пункту (48,0 пункту за березень). Аналітики ринку Форекс прогнозували зростання індексу за квітень до 48,4 пункту.

Четвертий місяць поспіль (починаючи з січня) розраховується HSBC індекс залишається нижче ключових 50 пунктів, що свідчить про уповільнення економічного зростання в Китаї.

Потім вийшли дані індексу ділової активності в промисловості Франції (French Flash Manufacturing PMI). За попередніми даними, показник за квітень 2014 р. склав 50,9 пункту (51,8 пункту місяцем раніше) замість очікуваних 51,9 пункту. У той же час індекс ділової активності в сфері послуг (French Flash Services, PMI), за попередніми даними, за квітень 2014 р. склав 50,3 пункту проти 51,5 пункту місяцем раніше. Аналітики ринку Форекс прогнозували, що в квітні значення індикатора не зміниться.

Закінчив спринт індекс ділової активності в промисловості Німеччини (German Flash Manufacturing PMI). Згідно з попередніми даними, за квітень 2014 р. значення індикатора склало 54,2 пункту проти 53,7 пункту місяцем раніше. Показник досяг максимального значення за два місяці. Експерти очікували, що в квітні значення цього індексу складе 53,9 пункту.

Слабкі показники Китаю і Франції змінилися сильними даними про німеччину. Це стало чудовим приводом для відновлення зростання євро на Форексі. Німецька промисловість може виявитися тим самим локомотивом зростання, який растолкает всю Європу, а, можливо, і Китай.