ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 21 квітня 2014 р

Євро на Форексі відкрив тиждень помірно оптимістично. У понеділок, 21 квітня, 07:00 за київським часом його курс на Форексі склав 1,381 дол.

Євро на Форексі відкрив тиждень помірно оптимістично. У понеділок, 21 квітня, 07:00 за київським часом його курс на Форексі склав 1,381 дол. Новини, що надходять з Європи, здатні помітно підтягти курс європейської валюти на Форексі вгору, проте із-за того, що частина європейців (в тому числі Німеччина) продовжує відзначати великодні свята, це навряд чи станеться.

Новини ринку Форекс. Зростання економіки Італії в 2014 р. може перевищити 0,8%. Про це італійській Corriere della Serra повідомив міністр економіки Італії П'єр Карло Падоан. Міністр не повідомив, скільки саме може бути перевищений даний показник.

Раніше в квітні уряд Італії опублікувало економічний і фінансовий прогнози, в яких містився показник очікуваного 2014 р. зростання економіки - 0,8%. Однак за словами Падоана, даний показник може бути перевищений. При цьому він зазначив, що оцінити, на скільки саме він буде перевищений, на даний момент неможливо. Економіка Італії, третя за величиною в Європі, сильно скоротилася в 2012 і 2013 роках і повернулася до зростання в останньому кварталі 2013 р. При цьому опитані Reuters економісти очікують зростання ВВП Італії на 0,6% в 2014 р.

Між тим італійський міністр заявив, що рішення уряду країни щодо зниження податків для малозабезпечених жителів на 80 євро в місяць має стати постійно діючим. "Якщо воно не буде таким, воно не буде мати будь-якого позитивного ефекту на економіку", - вважає міністр.

Той факт, що боргова криза в Італії залишився позаду, - думка не тільки міністра економіки Італії, але і більш об'єктивного боргового ринку. Так, прибутковість облігацій США (2,7%) вже порівнянна із прибутковістю облігацій Італії (3,1%). Більш того, на ринку видно явний попит на папери останньої. Такі новини можуть помітно посилити позиції і без того сильного євро на ринку Форекс. А його високий курс може придушити набирає обертів економічну активність. Тому всі спекуляції навколо євро на Форексі можна звести до одного: зважиться ЄЦБ на стимули задля зниження курсу валюти чи ні?