ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 18 липня 2014 р

З ранку в п'ятницю, 18 липня, євро на Форекс намагається знайти опору, торгуючись на 07:30 за кивевскому часу в районі 1,3525 дол.

З ранку в п'ятницю, 18 липня, євро на Форекс намагається знайти опору, торгуючись на 07:30 за кивевскому часу в районі 1,3525 дол. Фінансові ринки були приголомшені бурхливими подіями четверга на геополітичному фронті. Індекси акцій США понесли найбільші втрати за кілька місяців після того, як пасажирський авіалайнер компанії Malaysia Airlines розбився поблизу російсько-українського кордону. Пізніше в ході сесії продажу американських акцій прискорилися на тлі того, що армія Ізраїлю почала наземну операцію в Секторі Газа.

Новини ринку Форекс. Пара євро/долар на Форекс знову пішла вниз. За вівторок, середу та четвер євро на Форекс знизився приблизно на фігуру, відзначає аналітик інвестиційного департаменту ВТБ24 Олексій Міхєєв. Падіння почалося після публікації даних про німецьких індекс ZEW: у цей раз відбулося зниження не тільки за основним індикатором очікувань, але і за індексом поточних настроїв (вперше після семи місяців зростання поспіль). У результаті євро на Форекс показав мінімум на позначці 1,3520 дол.

Варто відзначити, що долар повинен був отримати підтримку ще минулого тижня - за підсумками публікації протоколів ФРС 9 липня, оскільки в них було зазначено, що американський регулятор має намір завершити програму QE3 повністю на засіданні в жовтні, завершивши згортання відразу кроком в 15 млрд дол. Попереду ще три засідання - 29-30 липня, 16-17 вересня і 28-29 жовтня, і за них QE буде повністю згорнуто. ФРС була сповнена оптимізму як в протоколах, так і в опублікованій в середу "Бежевій книзі". В останній констатувався зростання темпів економічної активності за останні півтора місяці у всіх 12 округах країни. Покращився практично все: умови на ринку праці, витрати споживачів, продажу автомобілів, ситуація в сфері туризму. Неоднозначна ситуація відзначалася лише на ринку нерухомості.

З іншого боку, в єврозоні останнім часом виходять зовсім не райдужні дані. Так, 10 липня були опубліковані провальні цифри з промвиробництва у Франції та Італії за травень. В результаті оприлюднені 14 липня дані про промвиробництво по всій єврозоні за травень показали спад на 1,1% в місячному вираженні. Втім, відзначимо, що раніше пара євро/долар не раз показувала зростання навіть на такому тлі новин. Не можна не визнати, що вона небезпечно близько підійшла до мінімумів, зафіксованих раніше в районі позначки 1,35 дол./євро. Десь нижче рівня 1,3470 дол. євро на ринку Форекс опиниться вже на значеннях, на яких не було з січня цього року, і почнуть спрацьовувати "стопи". Поки, втім, Міхєєв не схильний вважати, що цей варіант є найбільш вірогідним.

Фахівець вважає, що на поточних рівнях знову почнуться покупки з боку азіатських гравців, які підтримували пару євро/долар на Форекс протягом останнього року. Якщо орієнтуватися на пару долар/юань на Форекс, то вона знаходиться близько до мінімуму - на позначці 6,20 (мінімум на рівні 6,1933 юаня/дол. був показаний 9 липня). Поки пара знаходиться в спадному тренді, і найбільш ймовірним є вихід в район 6,18 юаня/дол., що повинно підтримати пару євро/долар на Forex.