ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 17 липня 2014 р

У четвер, 17 липня, 07:30 за київським часом євро на Форекс консолідувався в районі 1,3530 дол.

У четвер, 17 липня, 07:30 за київським часом євро на Форекс консолідувався в районі 1,3530 дол. Гравці на Форекс віддають перевагу долару на тлі посилення риторики стосовно монетарної політики в США та її пом'якшення в єврозоні. На цьому тлі у вівторок - середу євро на ринку Форекс помітно втратив у вазі.

Як відзначає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова, в середу єврозона представила дані про сальдо торгового балансу в травні з поправкою на сезонність. Показник знизився сильніше прогнозу. Крім того, раніше стало відомо, що новим головою Єврокомісії обраний Жан-Клод Юнкер, який раніше обіймав посаду прем'єр-міністра Люксембургу. Він вступить на посаду в листопаді поточного року, але вже зараз оголосив про готовність працювати над розширенням повноважень дипломатії ЄС. Поки це тільки наміри, але сам факт того, що Єврокомісія є вищим виконавчим органом ЄС, змушує уважніше прислухатися до Ж.-К.Юнкеру.

Пара євро/долар на Форекс в ході американської сесії середовища поглибила падіння на тлі сильних даних з США. Економічна активність у країні цього літа продовжила зростати. Зокрема, відзначаються збільшення витрат на туризм, зростання роздрібних продажів і зайнятості. Про це йдеться в огляді економічної ситуації в регіонах США, який був опублікований в середу. У цілому остання "Бежева книга" ФРС, що описує ситуацію за період з кінця травня по початок липня, намалювала картину економіки, яка, судячи з усього, встає на правильний шлях після спаду на 2,9% в I кварталі поточного року.

Фунт стерлінгів на Форекс зниженням відреагував на інформацію про ринок праці Великобританії, але вранці в четвер пара фунт/долар повертається до тижневим пікам, торгуючись на рівні 1,74. А статистика між тим була позитивною: рівень безробіття, за розрахунками MOT, впав до 6,5% з 6,6% раніше, а число одержують допомогу по безробіттю у червні знизилося на 36,3 тис. Значить, британський ринок праці зараз знаходиться в своїй найкращій формі з кінця 2008 р. Це хороші новини для фунта на ринку Форекс. "Бики" для початку тримають мета на 1,72 дол., зазначила Бодрова.