ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 12 травня 2014 р

У понеділок, 12 травня, на 07:30 за київським часом євро оцінений ринком Форекс в 1,376 дол. В останні дні євро на Форекс помітно відступив від максимумів в районі 1,4 дол.

У понеділок, 12 травня, на 07:30 за київським часом євро оцінений ринком Форекс в 1,376 дол. В останні дні євро на Форекс помітно відступив від максимумів в районі 1,4 дол. Причиною здачі позицій євро стали заяви глави Європейського центробанку Маріо Драгі.

Новини ринку Форекс. На своєму останньому засіданні ЄЦБ зберіг ключову ставку на рівні 0,25% річних. В 2015 р. Європейський центробанк очікує поступового прискорення інфляції в єврозоні, але, за прогнозом ЄЦБ, інфляція залишиться низькою протягом тривалого періоду часу.

Така позиція розв'язує руки ЄЦБ, і його голова запевнив присутніх на прес-конференції в тому, що в разі необхідності регулятор готовий до застосування нестандартних заходів стимулювання економіки, а також готовий розглядати всі засоби для підтримки стабільності в Європі. Найголовніше ж полягає в тому, що ЄЦБ готовий зробити кроки щодо пом'якшення грошово-кредитної політики вже в червні, якщо того зажадає ситуація, заявив Драгі.

"Раді керуючих ЄЦБ необхідно оцінити макроекономічні показники в червні 2014 р., перш ніж змінювати поточний курс монетарної політики", - заявив глава ЄЦБ. Це стало новиною, що визначає тренд на ринку Форекс. Після того як регулятор позначив терміни можливого пом'якшення монетарної політики, вартість євро посипалася. Гравці на Форекс усвідомили, що ЄЦБ готовий відступити з нинішніх позицій, лише б знизити курс євро. Ринок Форекс тут же виконав побажання регулятора.