ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 11 лютого 2014 р

Європейські валюти на Форексі у вівторок, 11 лютого, користуються попитом, і до 06:30 за київським часом євро оцінений ринком Форекс в 1,367 дол., фунт - 1,642 дол.

Європейські валюти на Форексі у вівторок, 11 лютого, користуються попитом, і до 06:30 за київським часом євро оцінений ринком Форекс в 1,367 дол., фунт - 1,642 дол.

Новини ринку Форекс. Інвестори чекають ясності в питанні про те, як скоро і якими темпами Федеральна резервна система (ФРС) США продовжить згортання програм стимулювання американської економіки. Новий керівник ФРС Джанет Йеллен виступить в Палаті представників Конгресу США 11 лютого, в Сенаті - 13 лютого.

У той же час країни Європи найближчим часом можуть наростити свій номінальний ВВП. Управління національної статистики Великобританії (ONS) в 2014 р. почне включати в розрахунок валового внутрішнього продукту (ВВП) оцінку доходів від нелегального бізнесу, включаючи торгівлю наркотиками і проституцію, повідомляють британські ЗМІ. Такі нові вимоги Євросоюзу до країн-учасниць. Впровадження нової системи розрахунку ВВП призведе до перерозподілу національних внесків до бюджету ЄС: тіньовий сектор економіки більше розвинений в периферійних країнах Європи, таких як Греція.

Ринок проституції у Великобританії оцінюється в 3 млрд фунтів стерлінгів в рік, а нелегальний обіг наркотиків - 7 млрд фунтів, повідомила газета Times з посиланням на джерела в статистичному відомстві. Таким чином, офіційна оцінка ВВП може збільшитися на 10 млрд фунтів (понад 16 млрд дол.). ONS опублікує перші оцінки "чорного ринку" і методику розрахунку в березні - квітні 2014 р.

Директива ЄС не знайшла розуміння у британських політиків.

"Я бачу в ній логіку, але інтуїція підказує, що це маячня. Фактично ЄС просить уряди обчислити ступінь їх неспроможності", - заявив депутат Палати громад британського парламенту Марк Гарньє. Керівник економічних досліджень аналітичного центру Open Europe Рауль Рупарель зазначає, що нові статистичні правила - палиця о двох кінцях.

"Хоча країни піднімуть ВВП на кілька процентних пунктів завдяки обліку тіньової економіки, яка набагато сильніше розвинена на периферії ЄС, менш приємним для них буде збільшення внесків у бюджет Євросоюзу", - зазначив експерт.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що для деяких європейських країн нові правила можуть виявитися вигідними. Наприклад, у Нідерландах проституцію і легкі наркотики легальні, тому доходи від них вже включені у ВВП. Зате частка Нідерландів у фінансуванні бюджету ЄС може скоротитися за рахунок збільшення внесків інших країн. У результаті у виграші виявляються ті країни, які легалізували проституцію і наркоторгівлю.