ua en ru

Форекс: Аналіз EUR/USD на 10 січня 2014 р

Євро на Форексі повільно здає позиції в п'ятницю, 10 січня, і до 12:30 за київським часом його курс опустився на позначку 1,359 дол. США.

Євро на Форексі повільно здає позиції в п'ятницю, 10 січня, і до 12:30 за київським часом його курс опустився на позначку 1,359 дол. США. Ринок Форекс злегка розчарований виходить статистикою.

Новини ринку Форекс. За остаточними даними, ВВП в зоні обігу єдиної європейської валюти (євро) в III кварталі 2013 р. підвищився на 0,1% в порівнянні з попереднім кварталом. Таку інформацію оприлюднило європейське статистичне бюро Eurostat. Результати співпали з попередніми даними, опублікованими у середині листопада.

У річному обчисленні ВВП єврозони в липні - вересні 2013 р. знизився на 0,4% (очікувалося, що зниження також складе 0,4%). У 28 країнах - членах Європейського союзу ВВП в III кварталі 2013 р. виріс на 0,2% в квартальному численні і на 0,1% в річному обчисленні.

Уповільнення темпів зростання європейських економік відбувається паралельно зі зменшенням інфляції і скороченням безробіття навіть в "проблемних" країнах, наприклад в Іспанії та Греції. Статистичні дані дозволили Європейському центробанку на початку листопада 2013 р. знизити облікову ставку до рекордно низьких 0,25%.

Тим не менш, заходів, що вживаються ЄЦБ, явно недостатньо і м'яка грошово-кредитна політика повинна змінитися ультрам'якої кшталт політики ФРС. Це дозволить економіці Європи наблизитися до траєкторії зростання економіки США. Але від ще більш м'якої політики буде і побічний ефект - курс євро на Форексі піде вниз. Це і закладає ринок Форекс, розпродаючи євро.