ua en ru

Форекс: Аналітика валютної пари EUR\USD на вівторок, 10 червня 2014 р

У вівторок, 10 червня, європейська валюта на Форекс продовжує втрачати у вазі, і до 12:00 за київським часом вона опустилася на позначку 1,356 дол. США.

У вівторок, 10 червня, європейська валюта на Форекс продовжує втрачати у вазі, і до 12:00 за київським часом вона опустилася на позначку 1,356 дол. США. У понеділок, 9 червня, торги на ринку Форекс пройшли досить спокійно, що пояснюється відсутністю достатньої кількості важливої економічної статистики. Японія опублікувала дані про кредитування і ВВП. Основні валютні пари на Форекс рухалися під впливом сформованих раніше ринкових настроїв. Валютна пара євро/долар на ринку Форекс відкрила понеділок з позначки 1,3640, далі пара дійшла до денного максимуму, який був зафіксований на рівні 1,3668. Потім пара розвернулася і спустилася до рівня підтримки 1,3600. Денний мінімум пара на Форекс зафіксувала на рівні з відміткою 1,3580.

Новини ринку Форекс. Глобальні ринки почали нову тиждень з збереження оптимістичних настроїв, відзначає аналітик банку "Зеніт" Володимир Євстіфєєв. Непогані дані щодо ринку праці США за травень та рішення Європейського центробанку щодо пом'якшення монетарної політики призводять до інерційному руху.

"Поточна ситуація вказує на продовження зростання котирувань ризику, який відбувається без особливих на те причин. Фондові індекси підкорюють нові історичні максимуми, при цьому інвестори надихнулися не стільки ситуацією в ключових економіках, скільки корпоративним новинним потоком у сфері M&A", - підкреслюють експерти.

На поточному тижні на ринках не заплановано важливих подій, що може стати приводом для корекції на Форекс в найближчі дні. Найбільш цікавою виглядає публікація даних про роздрібні продажі в США в травні, які вкажуть на стан споживчої активності в середині II кварталу.

Як вважають аналітики UFXMarkets, в умовах спокійного інформаційного фону у вівторок європейські валюти будуть схильні до продовження спадної тенденції. Пара євро/долар на ринку Форекс продовжить падіння, оскільки інвестори спробують захистити свої активи від надмірних політичних та економічних ризиків, якими рясніє єврозона.

"Ми розглядаємо продовження "ведмежого" тренда по парі євро/долар на Форекс як основний сценарій і вважаємо, що до кінця тижня євро опуститься до позначки 1,3505 проти долара США. Курс фунта стерлінгів у той же час у меншій мірі піддається тиску продавців, оскільки статдані Великобританії продовжують свідчити про більш швидкому відновленні економіки Сполученого Королівства, ніж припускали інвестори", - зауважують аналітики UFXMarkets.

Ввечері США представлять дані про індекс роздрібних продажів Redbook, а також про роздрібних і оптових продажах. Валютна пара євро/долар на Форекс у разі продовження падіння, ймовірно, може відправитися тестувати рівень підтримки в області 1,3550. У разі відскоку від підтримки 1,3550 пара повернеться в район 1,3630-1,3650, прогнозують експерти.