ua en ru

Форекс - початок тижня пройшло досить активно

Форекс - Початок тижня пройшло досить активно , так як ще вранці опубліковані дані по ВВП Японії викликали різку реакцію валют. У підсумку, курс євро / долар до завершення понеділка підійшла до позначки 1,37 , а GBP / USD - до 1,67.

Початок тижня пройшло досить активно , так як ще вранці опубліковані дані по ВВП Японії викликали різку реакцію валют . У підсумку , курс євро / долар до завершення понеділка підійшла до позначки 1,37 , а GBP / USD - до 1,67 .

Пара EUR / USD протягом дня боролася з відміткою 1,37 , зумівши навіть дорости до 3- тижневого максимуму 1,3723 . Однак подальший пробій не вдався , і пара відкотилася в район 1,37 , де мирно торгувалася залишок дня . Закриті у зв'язку з Днем президента американські ринки створили умови для спокійної консолідації.

GBP / USD вже налаштувалася на досягнення нових багаторічних максимумів , діставшись до позначки 1,6821 , небаченої з листопада 2009 року. Проте , подальше зростання на тлі порожнього календаря був обмежений: у цьому районі пара натрапила на попит продавців, і відкотилася до позначки 1,67 , неподалік від якої і закрила торгові добу.

USD / JPY з самого ранку потрапила під розпродажі , так як опубліковані Японією дані по ВВП за 4 квартал підтвердили зростання показника лише на 0,3 % кв / кв замість прогнозних 0,7 % приросту . Слабкі показники експортних обсягів зіграли свою роль , залишивши як єдиних драйверів зростання споживчий попит і державні інвестиції . Це викликало чергове падіння індексу Nikkei , і по ланцюжку , попит на японську ієну . Пара від рівня відкриття 101,63 скотилася до мінімуму 101,38 , однак наступне закриття фондових майданчиків в «зеленому» , повернуло попит на пару і допомогло зміцнитися в район 101,90 на закритті .

Прогноз на Вівторок, 18 лютого

З середини січня ми спостерігали різке падіння валют країн, що розвиваються , що змусило кілька центробанків перейти до жорсткості грошово - кредитної політики ( ДКП) . Тим часом , основні світові регулятори робили вигляд , що нічого особливого не відбувається , натякаючи , що їм боятися нічого. Тим не менш, деякі кроки все ж були зроблені : спочатку був ЄЦБ , який звучав досить оптимістично , що змусило інвесторів знизити очікування щодо пом'якшення на засіданні в березні ; потім Джанет Йеллен навіть на тлі слабких даних з ринку праці дала зрозуміти , що згортання програми стимулювання триває , і, нарешті , навіть сверхмягкий Банк Англії переглянув темпи зростання ВВП на підвищення , давши натяк на жорсткість ДКП наступного року . Все це в підсумку надало підтримку попиту на більш ризиковані активи , і саме ці тенденції ми можемо спостерігати протягом найближчого тижня.

USD / JPY

Ще наприкінці минулого року багато хто припускав , що Банк Японії постарається збільшити стимулювання економіки до моменту підвищення податку на споживання (аналога ПДВ) , запланованого на квітень. Великі надії покладали саме на поточне засідання Банку Японії 17-18 лютого , оскільки по термінах це ідеальний час , щоб викликати ефект на фінансових ринках , пом'якшити « гірку пігулку » податкового навантаження і підтримати інфляційний тиск. Однак останнє засідання 21-22 січня , а точніше супровідний заяву заронило сумніви з приводу ймовірності того , що саме сьогодні ми побачимо зміни в грошово -кредитної політики ЦБ , так як , за прогнозами регулятора , інфляційне зростання продовжиться протягом найближчих 6 місяців , а , значить, немає необхідності поспішати . Якщо ж Банк Японії , незважаючи ні на що , все ж таки зважиться на розширення програми стимулювання , це стане хорошим стимулом для зростання пари з найближчою метою на 102,60 .

Пара EUR / USD

Вихід на політичну арену Італії Маттео Ренці , можливо , стане ще одним сприятливим подією для єврозони і її периферійних країн . Рейтингове агентство Moody ' s вже поспішило підвищити прогноз по суверенному кредитному рейтингу Італії з "негативного" до "стабільного" , хоча і підкреслило , що до відставки колишнього прем'єра це не має ніякого відношення. У кожному разі , зі зниженням економічних ризиків буде рости і попит на національну валюту. Сьогодні інтерес представлятимуть дані інституту ZEW , який опублікує індекс настроїв у діловому середовищі Німеччини . Очікується невелике зниження показника на тлі недавніх слабких даних з промислового сектора. Якщо індикатор впаде більше прогнозів , чекаємо корекцію пари з метою на 1,3657 .

GBP / USD

Пара продовжує йти вперед , завдяки переоцінці очікувань щодо жорсткості монетарної політики . Ринок почав закладати в ціну вірогідність підвищення процентної ставки вже на початку наступного року , і якщо публікуємо сьогодні дані щодо інфляції у вигляді ІСЦ підтвердять все ще високі рівні цінового зростання , це тільки надасть додаткову підтримку британській валюті . Тим не менш, варто нагадати , що індекс досяг цільової позначки Банку Англії в грудні минулого року після майже 4 років перевищення , і цілком може продовжити уповільнення зростання . Таким чином , велика ймовірність , що ми побачимо негативний показник в місячному численні , а якщо і річний рівень піде нижче 2,0 % , послідують розпродажі GBP / USD з найближчою метою в районі 1,6650 .

Алена Афанасьєва , аналітик ГК FOREX CLUB