ua en ru

Ford звинуватили в маніпулюванні дизельними моторами

Ford звинуватили в маніпулюванні дизельними моторами Фото: Ford (flickr.com/Ford)

Ford використовував ті ж шахрайські методи, що і німецький автоконцерн Volkswagen

У Сполучених Штатах Америки подали до суду на американський автоконцерн Ford, його звинувачують у маніпулюванні дизельними двигунами. Про це повідомляє DW.

У позовній заяві адвокатська контора Hagens Berman Sobol стверджує, що Ford використовував ті ж шахрайські методи, що і німецький автоконцерн Volkswagen, щоб успішно пройти тести на вміст шкідливих речовин у вихлопах моторів.

Зазначено, що відповідні схеми були використані в моделях позашляховиків F-250 і F-350, зокрема, в реальних умовах їх двигуни викидають вдвічі більше окислів азоту, ніж допустимо.

При цьому автоконцерн Ford відкинув висунуті проти нього звинувачення, заявивши, що всі вироблені ним автомобілі відповідають нормам, встановленим Агентством з охорони навколишнього середовища США.

Крім того, в позовній заяві в якості обвинуваченого названий і німецький постачальник комплектуючих Bosch.

Нагадаємо, на початку серпня топ-менеджер Volkswagen AG Олівер Шмідт визнав себе винним по кримінальній справі в скандалі з дизельними двигунами компанії. Так, у вересні 2015 року Агентство з охорони навколишнього середовища США виявило, що спеціальне програмне забезпечення, яке занижує реальні свідчення про викиди шкідливих речовин в атмосферу, стоїть на дизельних автомобілях автоконцерну Volkswagen. Після цього влада США зобов'язала концерн відкликати 482 тис. легкових автомобілів марок Volkswagen і Audi, проданих в країні у 2009-2015 роках.